Καταγγελία για Unipharma-Intermed

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας των Unipharma-Intermed, η οποία με σκοπό την παρεμπόδιση των εξορμήσεων εκλεγμένων μελών του Συνδικάτου έξω απ’ το χώρο των εργοστασίων, καλεί αστυνομία κατ’ επανάληψη τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα μέλη του συνδικάτου, ενημέρωναν με ανακοινώσεις τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στον κλάδο, όπως κάνουν συστηματικά κάθε εβδομάδα, ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας ,παρ’ όλα αυτά χαρακτηρίστηκαν από την εργοδοσία ως «ύποπτα στοιχεία»

Το συνδικάτο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δίπλα στους εργαζομένους σε κάθε χώρο δουλειάς, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας των συναδέλφων.

Συγκεκριμένα  και στην Unipharma ύστερα από ανώνυμες  καταγγελίες εργαζομένων  για αρκετά κρούσματα ζητήσαμε άμεσα συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας η οποία αρνήθηκε επικαλούμενη την  πανδημία. Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και εργοδοσία, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με ύπουλο τρόπο τον κορωνοϊό- για την εξάπλωση του οποίου έχουν την κύρια ευθύνη- καθώς αντί να κοιτάξουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πρώτο μέλημα τους είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους, η ολοένα αυξημένη κερδοφορία των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με στόχο το τσάκισμα  των εργατικών δικαιωμάτων.

Όλα τα παραπάνω έρχονται και δένουν με τις διαθέσεις της κυβέρνησης – ΣΕΒ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για περαιτέρω ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε να αποτρέψουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Έτσι λοιπόν και η εργοδοσία των Unipharma-Intermed έχοντας ως λαμπρό παράδειγμα το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση με την κάθε λογής απαγόρευση συναθροίσεων, καθώς και όλες τις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν την περιστολή της συνδικαλιστικής δράσης, καλεί την αστυνομία με σκοπό τον εκφοβισμό των μελών του συνδικάτου και των ίδιων των εργαζομένων.

Έχουμε να τους πούμε, πως είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες κινήσεις θα τρομάξουν τους συνάδελφους και τα μέλη του συνδικάτου.

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που ζούμε, το συνδικάτο θα συνεχίσει να μπαίνει μπροστά, να ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου, να οργανώνει και να διεκδικεί.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.