Στο πλευρό φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών για διδακτικό προσωπικό και υποδομές, για ανοιχτές σχολές και απρόσκοπτες σπουδές, ενάντια στην ένταση της καταστολής, την υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας και της Παιδείας, την ενίσχυση των ταξικών φραγμών που προβλέπει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης εκφράζουν Εργατικά Σωματεία.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μέσα τις συνθήκες του τρίτου κύματος της πανδημίας, με εκατοντάδες νέους αρρώστους, δεκάδες νεκρούς και διασωληνομένους, φέρνει για ψήφιση στη βουλή το αντιεκπαιδευτικό τερατούργημα που έχει ήδη απορρίψει η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, των πανεπιστημιακών, της κοινωνίας» σημειώνουν τα Εργατικά Σωματεία της Αττικής.(Διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Συγκεκριμένα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Φαρμάκου, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Σωματείο Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία και στις Ταχυμεταφορές, Σωματείο Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα, Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων καλούν στην κινητοποίηση των Φοιτητικών συλλόγων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 13:00 στα Προπύλαια

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων και Εργατικών Σωματείων την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων, τονίζοντας  πως «στεκόμαστε δίπλα στο φοιτητικό κίνημα, στους μαθητές και από κοινού θα αγωνιστούμε να μην περάσει η τρομοκρατία και οι φραγμοί που επιδιώκουν να βάλουν στη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».

Ανάλογο κάλεσμα συμμετοχής για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης απευθύνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ). Παράλληλα το Συνδικάτο καλεί «κάθε εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση την μόρφωση των παιδιών του, να μην επιτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που επιδιώκει να «βάλει στον γύψο» το κίνημα, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία».

«Πραγματική ανάγκη σήμερα είναι τα ανοιχτά σχολεία και Πανεπιστήμια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προσωπικό» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και καλεί στις κινητοποιήσεις.

«Στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών και σπουδαστών, των παιδιών μας δηλαδή και των νεότερων συναδέλφων μας, για διδακτικό προσωπικό και υποδομές, για ανοιχτές σχολές και απρόσκοπτες σπουδές!», υπογραμμίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, καλώντας στην κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 6.30 μ.μ., της Τετάρτης 10 Φλεβάρη.

Τη συμπαράστασή του εκφράζει και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Πηγή: https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/250060/sto-pleyro-foititon-kai-spoydaston-enantia-sto-nomoshedio-kerameos