ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Φαρμάκου ενάντια στην έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους παραγωγής και διακίνησης φαρμάκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όταν σε μια σειρά χώρους παρά τα αυστηρά πρωτόκολλα για την παραγωγή φαρμάκων  παρουσιάστηκαν αυξημένα κρούσματα. 

Συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους για την αναπλήρωση των απωλειών μετά από χρήση της υπουργικής απόφασης για αναστολή συμβάσεων. Ενάντια σε απολύσεις που πραγματοποίησαν  όπως για παράδειγμα στις εταιρίες ΧΕΛΕΝΙΚΑ,ΒΑΪΡΑΜΟΓΛΟΥ, GLAXO……. Απολύσεις που γίνονται σε μια περίοδο  όπου οι εργαζόμενοι του κλάδου εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης για να μην λείψουν τα αναγκαία φάρμακα για τον λαό μας. Περίοδο που η εργοδοσία του κλάδου αύξησε τα κέρδη της, είχε αύξηση των εξαγωγών που σε αρκετές περιπτώσεις έφτασε μέχρι και 60%. 

Σ’ αυτές της συνθήκες η κυβέρνηση νομοθέτησε και ψήφισε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στις φαρμακαποθήκες, διάταξη που τρέχουν να εφαρμόσουν μια σειρά δήμοι στην Αττική. 

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των σωματείων του Φαρμάκου για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.