Δελτίο τύπου για τις στάσεις εργασίας στον όμιλο ΦΑΜΑΡ

Με σχεδόν καθολική συμμετοχή ξεκίνησε η στάση εργασίας στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ. Σε συνέχεια της προηγούμενης στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, δείχνοντας και τις διαθέσεις των συναδέλφων μας ότι μπροστά σε όλα τα εμπόδια που βιώνει καθημερινά το εργατικό λαϊκό νοικοκυριό είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε και με αυτό το τρόπο την αγανάκτηση μας και να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες. Βρήκε μεγάλη ανταπόκριση η προκήρυξη  της στάσης εργασίας που κάλεσε το  σωματείο εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ και του συνδικάτου εργαζομένων φαρμάκου και καλλυντικού Αττικής Πειραιά και Νήσων. Για αυτό δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοι που  σχόλαγαν από νυχτερινή βάρδια καθόντουσαν απέξω για να συζητήσουν. Έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούσε η εργοδοσία τις προηγούμενες ημέρες με λίστες ονομάτων  συμμετοχής, με προσωπικές ερωτήσεις, με απαίτηση υπερωριών, αλλαγή ωραρίων , ενώ μας έγινε καταγγελία την ώρα που γινόταν η στάση εργασίας, έπαιρναν τηλέφωνα για να δουν ποιοι συμμετέχουν στη στάση εργασίας. Ο συγκεκριμένος που έπαιρνε,  στο παρελθόν έχει υπάρξει και υποψήφιος με το σωματείο που έχει έδρα το 48 που είναι μέλος της ομοσπονδίας ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Γεγονότα που τα κατήγγειλε το προηγούμενο βράδυ το σωματείο εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Ενώ και στις κουβέντες που έγινε στις πύλες των εργοστασίων, ειπώθηκε ότι θα στηθεί τείχος σε περίπτωση που προχωρήσουν και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά στις υπόλοιπες βάρδιες απογευματινή και ενδιάμεσο ωράριο 14:00-16:00, βραδινή βάρδια 22:00-00:00,  με συγκεντρώσεις στις πύλες των εργοστασίων του ομίλου ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, ενώ αναμένουμε και τα αποτελέσματα της συνάντησης που έχει κανονιστεί με την εργοδοσία και τη διοίκηση του σωματείου εργατοϋπάλληλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ σήμερα στις 13:00.

ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ:

  • Αυξήσεις στο 10% καθολικά και οριζόντια για όλους.
  •  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο.
  • Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία , και  όλοι οι συνάδελφοι μας να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου Φαμαρ ΑΒΕ.
  • Και να υπογραφεί άμεσα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.