Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Φαμάρ για τις επιτυχημένες στάσεις εργασίας και την συνάντηση με την εργοδοσία

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 2ωρες στάσεις εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο μας. Η καθολικότητα στη συμμετοχή από τους συναδέλφους έδειξε σε εργοδοσία και “καλοθελητές”, πως οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας που επιχείρησε να στήσει η εταιρεία, ενάντια σε τυχοδιωκτικές στάσεις “με τουφεκιές στον αέρα” που στόχο έχουν να μας αποδυναμώσουν, να μας διασπάσουν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Αυλώνα (49) παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του Σωματείου μας, ενώ από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας έδωσαν το παρών ο Regional HR Director Κ. Σαγιάκος, o COO Κ. Γεραγίδης και η HR Director Κα Κάλφα.

Καταγγείλαμε τα απαράδεκτα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Θήβα, Άλιμο, Ανθούσα με διακίνηση εντύπων για να δηλώνουν οι συνάδελφοι αν θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας, με αλλαγή στα ωράρια εργασίας, ώστε να αποτύχουν οι κινητοποιήσεις. Προσπάθεια βέβαια που έπεσε στο κενό, αφού οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών στις στάσεις εργασίας με σχεδόν καθολική συμμετοχή σε όλα τα εργοστάσια, σε όλες τις βάρδιες.

Επιστρέψαμε ως απαράδεκτη την πρόταση τις εταιρείας για τις λεγόμενες “αυξήσεις”, αφού αυτή περιελάμβανε: από 20€-30€ (2,5% – 4%) για όσους αμείβονται έως 784€, 22€ (1,5%) για όσους αμείβονται μέχρι 855€ και 1% για όσους αμείβονται από 926€ και άνω!!!  Πρότεινε δε, να γίνουν αξιολογήσεις από τους Διευθυντές Τμημάτων και να δοθεί εκ νέου “αύξηση” 0%-1,5%!!! βάζοντας τους εργαζόμενους στη λογική του ανταγωνισμού, της διχόνοιας και της διάσπασης.

Με τον πληθωρισμό να καλπάζει πάνω από 12%, με τις τιμές στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης καθημερινά να αυξάνονται, με τις τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα συνεχώς να παίρνουν την ανιούσα, το εισόδημά μας συνεχώς εξανεμίζεται από τις πρώτες κιόλας ημέρες του μήνα. Δεν είμαστε επαίτες και ζητιάνοι. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για αυξήσεις οριζόντιες και καθολικές, όχι κλιμακωτές (πρόταση στην οποία είχε δεσμευτεί η ΦΑΜΑΡ και τώρα την παίρνει πίσω) για όλους (μόνιμους και εργολαβικούς) στο ύψος του 10%. Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα όταν η ΦΑΜΑΡ δηλώνει κέρδη, ανάπτυξη και νέες επενδύσεις. Δεν δεχόμαστε το “τυράκι” που μας πετάει η ΦΑΜΑΡ για δωροεπιταγές των 20€.

Την απάντηση στα παραπάνω τη δώσαμε όλοι μαζί συνάδελφοι με τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις 2ωρες στάσεις εργασίας. Σ΄ αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίσουμε με γνώμονα τις πραγματικές μας ανάγκες και τα δίκαια αιτήματά μας.

Η ΦΑΜΑΡ για ακόμα μία φορά δε δεσμεύτηκε – αλλά συμφώνησε πως πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα αυτοί που καλύπτουν πάγιες ανάγκες –  για τους συναδέλφους μας που εργάζονται χρόνια στο πλάι μας και δεν είναι αορίστου χρόνου αλλά με εργολαβίες. Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει, όλοι προσφέρουμε και είμαστε “γρανάζια της ίδιας μηχανής”. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο “έκτακτο προσωπικό”. Πρόταση του Σωματείου μας είναι να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβικών γραφείων και να περάσουν όλοι οι συνάδελφοι στον Όμιλο της ΦΑΜΑΡ με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Να γίνουν νέες προσλήψεις, αφού σε όλα τα εργοστάσια υπάρχουν ελλείψεις σε χειριστές, μεταφορείς, υπεύθυνες, άτομα γραμμών, κ.ά. Η πίεση και η ένταση της δουλειάς προξενούν εργατικά ατυχήματα, θα επιδεινώσουν τον ήδη επιβαρυμένο οργανισμό μας.

Συνάδελφοι, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τις Διοικήσεις και τους συναδέλφους από τα Κλαδικά Συνδικάτα Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) που στέκονται δίπλα μας στη μάχη που δίνουμε όλοι μας, όπου παρευρίσκονταν με τη φυσική τους παρουσία – και όχι μόνο – έξω και μέσα από τις πύλες των εργοστασίων της ΦΑΜΑΡ.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και με άλλες μορφές πάλης και κινητοποιήσεων ακόμα και στο εξωτερικό. (ΦΑΜΑΡ Ιταλίας και Ισπανίας). Αναμένουμε τη νέα συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας, με νέες αξιόλογες προτάσεις στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, κρατώντας πάντα τις επιφυλάξεις μας. Συντονίζουμε τον αγώνα μας μέσα από συζητήσεις, Γενικές Συνελεύσεις, συμμετέχοντας ενεργά όλοι μας ενάντια στη λογική της ανάθεσης, των “σωτήρων”, της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας. Απαντάμε στον εκφοβισμό και στην τρομοκρατία με συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Βάζουμε εκ νέου στόχους με την κατάθεση του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την κατοχύρωση των εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.