Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Φαμαρ ΑΒΕ σχετικά με την προκήρυξη στάσεων εργασίας

Την ώρα που ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια στενάζει τις οικογένειες μας και η ενέργεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, η κλιμάκωση του αγώνα μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην καλύτερη οργάνωση μας και στην πιο αποφασιστική απάντηση απέναντι στον εμπαιγμό που δεχόμαστε από τον Όμιλο της ΦΑΜΑΡ.

Έχουν περάσει 9 μήνες από την αρχή των διαβουλεύσεων, έχουν μεσολαβήσει μια Γενική Απεργία, μία Κλαδική Απεργία, 2ωρες στάσεις εργασίας και η Εταιρεία παραμένει άφαντη ενώ έχει δεσμευτεί να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στις διεκδικήσεις του Σωματείου μας.

Εκλαμβάνουμε τη στάση τους αυτή ως άκρως περιπαιχτική απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, γι’ αυτό και η Διοίκηση του Σωματείου μας θα συνεχίσει με κάθε μέσο να ασκεί πιέσεις ώστε να δικαιωθούν τα αιτήματά μας.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του σωματείου του 48, δηλαδή το “σωματείο των ιατρικών επισκεπτών” δυστυχώς προσπαθεί να χτυπήσει κάθε αγωνιστική αντίληψη, προς όφελος της εργοδοσίας. Προσπαθεί να αποδυναμώσει και να υποσκάψει τον αγώνα μας, μεταθέτοντας και εγκλωβίζοντας την αγωνιστική διάθεση από τον πλούτο της συλλογικής δράσης και της ενωτικής διάθεσης, στη φτώχεια και στα απρόσωπα καλέσματα μέσω facebook, στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί βαφτίσανε τους απεργούς συναδέλφους μας «τραμπούκους» και τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας «παράνομες»!!!

Μέχρι τώρα, όλο αυτό το διάστημα, κινηθήκαμε σε συντονισμό και μαζί με τους συναδέλφους μας, με συσκέψεις, συζητήσεις στα διαλείμματα, από μηχανή σε μηχανή, στην πύλη με εξορμήσεις. Κάθε κίνησή μας υπολόγιζε, συμπεριελάμβανε και έβαζε μπροστά ως ενεργούς συμμετέχοντες τους συναδέλφους μας, χτυπώντας τη λογική της ανάθεσης.

            Κάθε κίνηση που έγινε τους τελευταίους μήνες, προσμετρούσε τα θετικά της προηγούμενης, προσπαθούσε να αναδείξει την αξία της συλλογικότητας του αγώνα για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κάθε φορά και περισσότεροι συνάδελφοι. Κάθε κίνηση αντιμετώπισε και απάντησε αποτελεσματικά στον εκφοβισμό των προϊσταμένων, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αστυνομική της κάλυψη, στην εργοδοτική συκοφαντία και στη μοιρολατρία. Και αυτό το πετύχαμε με επίμονη και καθημερινή δουλειά.

            Για τη Διοίκηση του Σωματείου μας καμία απεργία δεν είναι παράνομη, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε δυναμικά για να οργανώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τις επόμενες κινήσεις μας, όλοι και όλες μαζί. Για να δούμε ουσιαστική αύξηση 10% στους μισθούς μας, που μειώνονται κάθε μέρα από τον καλπάζοντα πληθωρισμό. Για να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοί μας που μέσω εργολαβικών εταιρειών είναι από σύμβαση σε σύμβαση χρόνια τώρα. Για να γίνουν νέες προσλήψεις και να σταματήσουμε να γινόμαστε λάστιχο από πόστο σε πόστο επιβαρύνοντας την υγεία μας. Για την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα κεκτημένα χρόνων και θα προσθέσει και άλλα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

            Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ ενοποιώντας τις δράσεις και τα αιτήματα όλων των συναδέλφων στον Όμιλο θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

            Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου καλούμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσει δυναμική απάντηση συμμετέχοντας στις 2ωρες στάσεις εργασίας στην έναρξη κάθε βάρδιας, παρευρισκόμενοι έξω από την αίθουσα που θα διεξαχθούν οι συζητήσεις – διαβουλεύσεις μεταξύ του Σωματείου μας και της εταιρείας.

            Η επιτυχία αυτής της κινητοποίησης θα δώσει απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και του “σωματείου των ιατρικών επισκεπτών”.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.