Ανακοίνωση του συνδικάτου για την προκήρυξη στάσεων εργασίας στη Φαμαρ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στον όμιλο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ,

Το Διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού συνδικάτου φαρμάκου, καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής,  Πειραιά και Νήσων προκηρύσσει 2ωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ανά βάρδια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου της Φαμαρ. Για την πρωινή βάρδια 06:00-08:00, απογευματινή βάρδια  και τα τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο 14:00-16:00 και η νυχτερινή βάρδια 22:00-00:00 με τα δίκαια αιτήματα μας, για αυξήσεις στο 10% καθολικά και οριζόντια για όλους. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα ήδη τεράστια κενά σε όλο τον Όμιλο. Να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία – συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας, και  όλοι οι συνάδελφοι μας να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας τους σε συμβάσεις Αορίστου χρόνου Φαμαρ.  Και να υπογραφεί άμεσα η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας.

  Σε μια περίοδο που η εργοδοσία όλου του κλάδου συνεχίζει να μην δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις αλλά και να αποφεύγει τις συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις. Επιλέγει τον δρόμο των ατομικών συμβάσεων εργασίας με οικειοθελή παροχή που μπορεί ανά πάσα στιγμή να στη κόψει. Μετα τη στάση εργασίας που πραγματοποιήσαμε οι εργαζόμενοι στην ΦΑΜΑΡ στις 22  Ιουλίου,  με σχεδόν καθολική συμμετοχή και στους 5 χώρους εργασίας, η εργοδοσία επέλεξε μέχρι και σήμερα να μην δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε σχέση με τα αιτήματα μας.

  Ωστόσο ούτε επιδίωξε συνάντηση  με το επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ,με έδρα το 49, μέλος της ΟΕΦΣΕΕ. Κρύφτηκε πίσω από την «εύκολη απάντηση»  ότι έγινε αλλαγή προσώπου στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Αυτή η αλλαγή δεν εμπόδισε όπως μαθαίνουμε μέσα από τις ανακοινώσεις τους, τις συναντήσεις με το άλλο επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ, με έδρα το 48 , μέλος της ομοσπονδίας ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, αυτό που η εργοδοσία και η διοίκηση του σωματείου τους βαφτίζουν ότι είναι το «αντιπροσωπευτικό». Που συμφωνούν ότι οι αυξήσεις πρέπει να μπουν ανάλογα με το τι μισθό παίρνεις. Το σωματείο που βαφτίζει απεργίες «παράνομες»,  ονομάζει συναδέλφους «τραμπούκους» και θεωρεί ότι υπάρχουν αγώνες «χαμένοι». Που βγάζει ανακοινώσεις για να μην δωθουν άδειες   άνευ αποδοχών στον Άλιμο και την ίδια στιγμή που δίνουν άδειες άνευ αποδοχών στην έδρα τους στο 48 δεν παίρνουν θέση.

  Η μοναδική απάντηση που έδωσε άμεσα η εργοδοσία, και αυτό επειδή έληγαν οι συμβάσεις εργασίας  στους εργολαβικούς συναδέλφους. Η ανανέωση που έγινε σε εργολαβικούς εργαζόμενους ορισμένου χρόνου , δείχνοντας και τον εμπαιγμό της σε έναν κόσμο που καλύπτει χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε όλο τον Όμιλο.

  Σε μια περίοδο που οι ανακοινώσεις των παροχών για την τιμή του ρεύματος αυξάνονται σε βαθμό που αγγίζει το 1€ η kwh, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης ανεβαίνουν οι τιμές τους καθημερινά. Και όλα προμηνύουν ότι μπαίνουμε σε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει σταθερά πάνω από το 10%.  Και κάθε μέρα το εισόδημα μας εξανεμίζεται. Εμείς έχουμε την γενικόλογη απάντηση της εργοδοσίας θα σας «ανακοινώσουμε αυξήσεις τον Σεπτέμβρη».

  Οδηγώντας συναδέλφους μας στην παραίτηση από την ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, για να βρουν κάτι καλύτερο , όμως χωρίς κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας έχει μικρό ορίζοντα η ανάσα καθώς ο μισθός θα μένει σταθερός και θα ελπίζεις κάθε χρόνο μήπως οι εργοδότες σου δώσουν κάτι από τα ψίχουλα που περισσεύουν στο τραπέζι τους. Για αυτό είναι άμεσο καθήκον εδώ και τώρα  η υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας  και η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τις δικές μας ανάγκες.

  Πρέπει να δωθεί συνέχεια στον δίκαιο αγώνα που έδωσε  ο κλάδος μας αλλά και οι εργαζόμενοι του ομίλου το προηγούμενο διάστημα μέσα από συμμετοχές σε γενική απεργία, κλαδική απεργία και τις 2ωρες στάσεις εργασίας που κάναμε τον Ιούλιο. Μέσα από την συνεχόμενη παρέμβαση με συζητήσεις από πόστο σε πόστο,  συσκέψεις – περιοδείες – εξορμήσεις. Παίρνουμε δύναμη από τα θετικά παραδείγματα σε μια σειρά χώρους και κλάδους, όπως οι  Οικοδόμοι, Cosco, efood. Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε χώρους εργασίας που είναι σε αγωνιστικές διαδικασίες, συμπαραστεκόμαστε στον  δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ που μέσα από συνεχόμενες απεργίες απαιτούν επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων συναδέλφων τους , αυξήσεις και υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.  Κράτος και εργοδοσία προσπαθούν να τη σπάσουν με τρομοκρατία και καταστολή. Να συσπειρωθούμε γύρω από τις ταξικές δυνάμεις,  το κλαδικό συνδικάτο και το επιχειρησιακό σωματείο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ, με έδρα το 49, μέλος της ΟΕΦΣΕΕ να  οργανώσουμε την αντεπίθεση μας για να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ!

ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΚΑ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.