Ανακοίνωση για την απεργία-Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΕΛΠΕΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην ΕΛΠΕΝ

Το συνδικάτο Φαρμάκου σας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Μαζί να δώσουμε τη μάχη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας που θα κατοχυρώνει όλους τους εργαζόμενους, τους μισθούς, τις τριετίες καθώς και θεσμικά δικαιώματα.

Στον κλάδο μας οι φαρμακοβιομήχανοι είναι αυτοί, που  πρώτοι σέρνουν το χορό των κερδών και παρουσιάζουν με υπερηφάνεια μαζί με τη κυβέρνηση τα στοιχεία των κερδών και των επενδύσεών τους που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ! Σε αυτό το χορό της ανάπτυξης και κερδοφορίας ακολουθούν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου, φαρμακαποθήκες, καλλυντικά, αλυσίδες φαρμακείων κτλ.

Μέσα λοιπόν σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και πληρωνόμαστε με μισθούς «παγωμένους» για πάνω από μια δεκαετία! Οι μισθοί μας χτυπιούνται ανελέητα από την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, τους λογαριασμούς, την ενέργεια. Εργοδότες και κυβέρνηση μας καλούν να «σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι» και να κάνουμε για άλλη μια φορά « υπομονή».

Την ίδια στιγμή  η Εταιρεία  δίνει  κάποιες παροχές οι οποίες  δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα ελάχιστα, ενώ κάνει λόγο για ένα αόριστο μπόνους. Όλες αυτές οι κινήσεις βρίσκονται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων που καθημερινά καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο. Οι μισθοί βρίσκονται καθηλωμένοι, η εντατικοποίηση και οι απαιτήσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους αυξάνονται, ενώ τα μυοσκελετικά προβλήματα «θερίζουν». Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η ικανοποιητική αύξηση των μισθών των εργαζόμενων όπως επίσης και η παροχή δωροεπιταγών σε όλους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες που βιώνουμε δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι. θα πρέπει να ακουστεί η δική μας φωνή. Να παλέψουμε συλλογικά και να συσπειρωθούμε στο συνδικάτο μας. Δίνουμε τη μάχη για την απεργία στις 9 Νοέμβρη αντλούμε δύναμη από τους αγώνες στον κλάδο μας, τις στάσεις εργασίας σε BOEHRINGER και FAMAR για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων όπως επίσης σε μια σειρά χώρους και φαρμακαποθήκες.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.