ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30π.μ., στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις 9 Νοέμβρη δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία, με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού ,κατάργηση και μείωση των έμμεσων φόρων στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αφορούν τις  βασικές μας  ανάγκες, διασφάλιση των βασικών μας αναγκών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε την πάλη μας, παίρνουμε μαζικές πρωτοβουλίες, ώστε η πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλο τον κλάδο, όλη την Ελλάδα! Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε να σταλεί το σωστό μήνυμα, προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” της, την Ε.Ε., αυτό του ότι η εργατική τάξη στη χώρα μας δε μασάει, δεν συμβιβάζεται, δεν σκύβει το κεφάλι. Ίσα ίσα ορθώνει το ανάστημα της, δείχνει το μπόι της, “…δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό…”!

Τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει στο 12% και συνεχίζει να ανεβαίνει, τη στιγμή που το καλάθι στο σουπερμάρκετ χωράει μόλις και μετά βίας τα απολύτως απαραίτητα, τη στιγμή που τα καύσιμα και οι  μετακινήσεις έχουν γίνει είδος πολυτελείας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% το τελευταίο τρίμηνο. Αυτό δείχνει  ότι η ανάπτυξη στο έδαφος που μια μειοψηφία έχει τον πλούτο στα χεριά της, είναι   ευημερία κερδών που βγαίνει από τον δικό μας κόπο κόντρα  στις βασικές μας ανάγκες.  Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια κι αλλού έχουν πολλαπλασιάσει τα υπερκέρδη τους ενώ 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής. Το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα ανταπεξέλθει το χειμώνα καθώς το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει 2 μηνιάτικα.

Η αιτία πίσω από τα προβλήματα των εργαζομένων είναι και θα παραμένει μια, η ακόρεστη δίψα για συνεχόμενη και ανελέητη αύξηση κερδών των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ομίλων, πάντα με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης που τους παρέχει κάθε διευκόλυνση. Οι φαρμακοβιομήχανοι στον κλάδο μας περήφανα παρουσιάζουν ότι οι επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει και θα κρατήσουν τα επόμενα χρόνια ξεπερνάνε τα 500 εκατομμύρια ευρώ! Εκατομμύρια που τους χαρίζονται με το συμψηφισμό clawback – επενδύσεων, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προερχόμενα από την αφαίμαξη των εργαζόμενων και όλων των ανθρώπων της βιοπάλης.

KAMIA ANAMONH – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα τους αν σταματήσουν να είναι θεατές και γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Οι μεγαλοεργοδότες οργανώνονται και συνεργάζονται για τη διασφάλιση των κερδών τους, αξιοποιούν όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους δίνουν οι κυβερνήσεις, οι εργαζομένοι του κλάδου βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια, την εργολαβική εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πληρωνόμαστε με μισθούς «παγωμένους» για πάνω από μια δεκαετία, οι οποίοι όλο και περισσότερο «ροκανίζονται» από την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος που μας επιβάλλεται για τις βασικές ανάγκες μας, όπως υγεία, παιδεία, στέγη κ.ο.κ. Τα φάρμακα που παράγουμε με τον ιδρώτα μας, αναγκαζόμαστε να τα πληρώνουμε όλο και ακριβότερα, όταν τα χρειαζόμαστε!

Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε σύγχρονες συνθήκες εργασίας και αμοιβής με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας κόντρα στα επιδόματα – ψίχουλα και τις «αντοχές της οικονομίας», που σημαίνουν δισεκατομμύρια ευρώ για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, ανέχεια και άθλια ζωή για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε !

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βασικό μισθό 950 ευρώ, ωριμάνσεις, τριετίες κι επιδόματα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και μορφή εργασίας
  • Απαιτούμε να πάψει το αίσχος του καθορισμού του κατώτερου μισθού με κυβερνητική απόφαση. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με 825€ κατώτερο μισθό .
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των Συμβάσεων

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:  

  • Σταθερό ωράριο εργασίας, 5ήμερο – 8ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές, κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές.
  • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία. Με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10:30π.μ., στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.