Οι εργαζόμενοι στις φαρμακαποθήκες στις 9 Νοέμβρη Απεργούν!!!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι στις Φαρμακαποθήκες,

Η κατάσταση με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, η αύξηση του πληθωρισμού στις τιμές τους, η δυσκολία αποπληρωμής του ρεύματος κάθε μήνα με ολοένα και αυξημένους λογαριασμούς, η ανησυχία για το πώς θα «ζεσταθούμε» φέτος, δημιουργεί την ευθύνη να κλιμακώσουμε τον αγώνα  για την επιβίωση της  καθημερινότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει κι άλλο τους φαρμακέμπορους γι’ αυτό μέσα στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας στο άρθρο 51 προβλέπει την διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών σε 6ημερη βάση από Δευτέρα έως Σάββατο, χωρίς καμία προϋπόθεση και περιορισμό για τους εργοδότες αρκεί απλά να το δηλώσουν στον αρμόδιο δήμο. Είναι προφανές ότι σε συνδυασμό με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που απογειώθηκε με το νόμο Χατζηδάκη θέλουν να δώσουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών, των μεγάλων φαρμακαποθηκών, για να διαλύσουν το ωράριο των εργαζόμενων και να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Ήρθε η ώρα να δράσουμε διεκδικώντας πιο αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματα  που γεννιούνται!

Στους χώρους της αποθήκης, στα γραφεία και στην διανομή αντανακλάται μια γενικευμένη πίεση από την εντατικοποίηση της εργασίας. Την ώρα που οι Όμιλοι αυξάνουν ολοένα τα κέρδη τους,οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επαύριο, γι αυτούς και τα παιδιά τους.

Δεν εφησυχάζετε κανείς ότι δεν θα τον επηρεάσει το νομοσχέδιο, αλλά είναι η ώρα που δυναμικά πρέπει να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη για Κλαδική ΣΣΕ που να κατοχυρώνει το 8ωρο- πενθήμερο (Δευτέρα- Παρασκευή), τον κατώτερο μισθό στα 950 ευρώ, τις 3ετίες και τα επιδόματα. Να γίνει η ‘’κόκκινη’’ γραμμή μας!

Όσο οι λογαριασμοί τρέχουν, τα άγχη μας πνίγουν, πόση πλάτη θα μπεί ακόμη για την προσαρμογή μας στην κατάσταση που αυτοί διαμορφώνουν για μας (φτώχια-πόλεμοι-ενεργειακή κρίση).

Η διεκδίκηση των αναγκών μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέσω της ανάπτυξης της αλληλεγγύης είναι το όπλο μας.

Κανείς μόνος του δεν θα μείνει σ΄αυτή την κατάσταση, είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3/11 στις 18:00. Να  τους δώσουμε το μήνυμα να μην παίζουν με τις ζωές μας!

Στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ενώνουμε τις φωνές μας μ’ όλους τους συναδέλφους/ισσες από τον κλάδο και την εργατική τάξη όλης της χώρας  γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις να ταράξει τα νερά και να δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΕΝ ‘’ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ’’ ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!

ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.