Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Αθήνας για την ανατροπή του πενθήμερου στις φαρμακαποθήκες

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υπεράσπιση του πενθήμερου, 8ωρου, Δευτέρα έως Παρασκευή, πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη; Αθήνας για να μην ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας στις φαρμακαποθήκες κατά τη ημέρα του Σαββάτου για το έτος 2021.

Παρουσίασε στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής, ότι με την απελευθέρωση του ωραρίου θα γίνονταν νέες προσλήψεις. Αντίθετα είδαμε απολύσεις από συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η μοναδική φαρμακαποθήκη που άνοιγε στο δήμο της Αθήνας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι η δημοτική αρχή στηρίζει τον συγκεκριμένο εργοδότη που πρωτοστατεί στην διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακόμα και τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγε η επιχείρηση, για να κηρύξουν παράνομες και καταχρηστικές τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του συνδικάτου, δεν δέχτηκαν τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας όσο αφορά την τροφοδοσία των φαρμακείων κατά την ημέρα του Σαββάτου, επιβεβαιώνοντας την θέση του συνδικάτου για το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας των φαρμακαποθηκών και οι τυχόν ανάγκες των φαρμακείων καλύπτονται από τις εφημερεύουσες φαρμακαποθήκες.

Η συγκεκριμένη φαρμακαποθήκη πέρα από τις πλάτες της δημοτικής αρχής, παραβιάζει ακόμα και αυτό το ωράριο, δεν πληρώνει υπερωριακά τους εργαζόμενους, ενώ χρησιμοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα χωρίς την συναίνεσή τους. Όλες αυτές οι πρακτικές της συγκεκριμένης φαρμακαποθήκης είναι σε γνώση της επιθεώρησης εργασίας και του υπουργείου.

Ενώ παρουσιάστηκαν αυτά τα στοιχεία στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 14-12-2020 καθώς και άλλα στοιχεία, ο αντιδήμαρχος στην τοποθέτησή του αμφισβήτησε τα επιχειρήματα του συνδικάτου, και είπε πως θα τα εξετάσει. Αντί να συζητήσει όπως όφειλε με το συνδικάτο προχώρησε μονομερώς στη έκδοση άδειας στις 22-12-2020, μέρες Χριστουγέννων για να διευκολύνει τον επιχειρηματία. Αγνόησε πέρα από το συνδικάτο το δημοτικό συμβούλιο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής καθώς και του αντιδημάρχου, και τους κάνουμε ξεκάθαρα ότι το συνδικάτο μας θα αγωνιστεί για την υπεράσπιση του πενθήμερου, 8ωρου, Λεύτερα έως Παρασκευή. Σε μια περίοδο που συνολικά αμφισβητούνται κεκτημένα δικαιώματα από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. η δημοτική αρχή της Αθήνας βάζει πλάτη για να περάσουν αυτές οι αντεργατικές πολιτικές. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο συνδικάτο μας για να δώσουμε από ακόμα καλύτερες θέσεις τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Ένα πρώτο βήμα έγινε, καθώς ανατράπηκε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Χαϊδαρίου, για τα Σάββατα, δείχνοντας ότι οι αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας δεν πάνε χαμένοι.

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες,

Οι εργοδότες νομίζουν ότι είναι ανίκητοι, πως μπορούν να εκβιάζουν στην κατεύθυνση της επιβολής των πιο αντιδραστικών και αντεργατικών μέτρων. Μην τους πιστεύετε! Μην υποκύπτετε! Η δουλειά μας είναι αυτή που δημιουργεί τον πλούτο, τα κέρδη και την αξία των επιχειρήσεων τους! Αποθήκες χωρίς αφεντικά μπορούν να υπάρξουν, χωρίς εργαζόμενους όμως ποτέ! Κανείς μόνος του, έχουμε το συνδικάτο μας που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του πενθήμερου και 8ώρου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.