Πρόσκληση προς τα σωματεία της Δυτικής Αττικής

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επιδημιολογική κατάσταση στους δήμους της Δυτικής Αττικής, αλλά και σε όμορους δήμους, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένα συνεχές «πινγκ – πονγκ» του κορωνοϊού μεταξύ των χώρων εργασίας και της κατοικίας των εργαζομένων.

Τα Σωματεία μας όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν παρέμβει διεκδικώντας μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς, έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ζητώντας να παρθούν επιπλέον μέτρα προστασίας για την παρεμπόδιση μετάδοσης του ιού, όπως να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων, να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, αλλά και να ενισχυθεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε αυτές τις συνθήκες που η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα ώστε να μην γίνονται οι χώροι δουλειάς χώροι υπερμετάδοσης του ιού, αλλά παίρνει μόνο μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής και συνεχίζει την καραμέλα της «ατομικής ευθύνης», είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα και τη διεκδίκηση! Να δυναμώσει η δράση μας, για να μην παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές μας για τα κέρδη τους!

Για αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 9 Γενάρη 2021 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (Χαριλάου 28, Ελευσίνα), ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την παρέμβαση και τις ενέργειές μας το επόμενο διάστημα.

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ)

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Παράρτημα Θριασίου

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.