Δράση του Συνδικάτου Φαρμάκου, μπροστά στην κλαδική απεργία, την Πέμπτη 23 Ιούνη

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής συνεχίζει τις περιοδείες του σε χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την απεργία που έχει προκηρυχτεί στον κλάδο από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, την Πέμπτη 23 Ιούνη,  και να συζητήσει μαζί τους.

Περιοδεία έξω από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Την Τρίτη, αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Φαρμάκου βρέθηκαν σε φαρμακαποθήκες και εργοστάσια, όπου παρουσιάστηκε η απόφαση για την απεργία και οι βασικοί της άξονες που είναι η υπογραφή μετά από 10 χρόνια κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , με αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, η κατοχύρωση του 5θημερου-οχτάωρου, Δευτέρα με Παρασκευή, οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και η κατοχύρωση μιας σειράς άλλων επιδομάτων.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για την ακρίβεια που τους ταλανίζει, τόνισαν ιδιαίτερα το ζήτημα των αυξημένων εξόδων μετακίνησης από και προς τη δουλειά, αλλά και την ακρίβεια γενικότερα, τη δυσκολία να ανταποκριθούν στα καθημερινά έξοδα, στα έξοδα για το ρεύμα κτλ.

Εξόρμηση του Συνδικάτου έξω από την φαρμακοβιομηχανία DEMO

Όπως τόνισε και το συνδικάτο όλα αυτά εμφανίζονται σε έναν κλάδο που και φέτος αποτυπώνει τεράστια κέρδη για τους εργοδότες, με τους μισθούς να μένουν καθηλωμένοι για χρόνια, η εντατικοποίηση να έχει χτυπήσει κόκκινο και με τους νέους εργαζόμενους να προσλαμβάνονται με πολύ χειρότερους όρους. Τώρα μάλιστα οι εργοδότες θέλουν να εκμεταλλευτούν τα νέα αντεργατικά μέτρα για να προχωρήσουν σε παραπέρα ελαστικοποίηση του ωραρίου, κάτι το οποίο το συνδικάτο αντιμάχεται εδώ και χρόνια.

Τονίστηκε η ανάγκη να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ και ότι αυτό θα γίνει  μόνο με μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία στις 23 Ιουνίου και στην συγκέντρωση την μέρα της απεργίας στα γραφεία των εργοδοτών (ΣΦΕΕ) για να ασκηθεί πίεση προς αυτή την κατεύθυνση, για να καταλάβουν ότι δεν  μπορούν να παίζουν με τους εργαζόμενους.

Περιοδεία έξω από την ΣΥΝΦΑ

Η ανάγκη για υπογραφή σύμβασης ήταν ξεκάθαρη από την μεριά των εργαζομένων και παρά τις πιέσεις της εργοδοσίας  και υπάρχει διάθεση για συμμετοχή στην απεργία. Το συνδικάτο θα συνεχίσει της επόμενες μέρες περιοδείες σε χώρους δουλειάς για να συζητήσει και να ενημερώσει τους συναδέλφους όλου του κλάδου.

Μέχρι στιγμής, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση, την Πέμπτη 15:00, έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ, Αγρινίου 3, στο Χαλάνδρι, έχουν πάρει τα εξής επιχειρησιακά σωματεία:

-Σωματείο εργαζομένων JOHNSON

-Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΙΦΑΣΥΝ

-Σωματείο εργαζομένων στην Boehringer-Ingelheim

-Σωματείο εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΙΣ 15:00 Μ.Μ., ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΦΕΕ, Αγρινίου 3, στο Χαλάνδρι!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.