ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τώρα μέτρα προστασίας του λαού !

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής-Πειραιά καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της για την πανδημία, που έχει οδηγήσει την κατάσταση στο χειρότερο σημείο. Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και η νέα παραλλαγή “Όμικρον” σαρώνει, τα κρούσματα έφτασαν τις 20.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος.

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές!

Οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη χρεοκόπησαν γιατί δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βασικοί χώροι διασποράς του κορονοϊού, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μείνει ανοχύρωτα, με υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο των Χριστουγέννων που δείχνουν ότι το 76% των κρουσμάτων είναι μέχρι 59 ετών, δηλαδή νεαρότερες και παραγωγικές ηλικίες και ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα το επιβεβαιώνουν.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από αυτήν την πολιτική ούτε από όλους όσους την υπηρετούν.  Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με την συσπείρωση στο Συνδικάτο μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για πραγματικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία!