Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία!

Τώρα μέτρα προστασίας του λαού !

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής-Πειραιά καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της για την πανδημία, που έχει οδηγήσει την κατάσταση στο χειρότερο σημείο. Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και η νέα παραλλαγή “Όμικρον” σαρώνει, τα κρούσματα έφτασαν τις 20.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος.

Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές!

Οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη χρεοκόπησαν γιατί δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού, αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βασικοί χώροι διασποράς του κορονοϊού, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν μείνει ανοχύρωτα, με υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας. Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την περίοδο των Χριστουγέννων που δείχνουν ότι το 76% των κρουσμάτων είναι μέχρι 59 ετών, δηλαδή νεαρότερες και παραγωγικές ηλικίες και ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων βρίσκεται στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα αστικά κέντρα το επιβεβαιώνουν.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από αυτήν την πολιτική ούτε από όλους όσους την υπηρετούν.  Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με την συσπείρωση στο Συνδικάτο μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για πραγματικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία!

Παλεύουμε για:

  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικούς ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
  • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικών τεστ covid σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως εμβολιασμού, με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους, προκειμένου να είμαστε πιο ασφαλείς μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας για πραγματικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία!

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.