Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Μόνοι τους και όλοι μας!

Ο αγώνας μας για την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, των σύγχρονων αναγκών μας είναι πέρα για πέρα δίκαιος, γιατί ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας στο σήμερα και για το αύριο! Οι αγώνες του κλάδου μας, με μπροστάρηδες την Ομοσπονδία και το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, μας έχουν αφήσει πλούσια εμπειρία, όπως και αποτελέσματα! Οι αγώνες αυτοί πρέπει όχι μόνο να δυναμώσουν, αλλά και να μαζικοποιηθούν ακόμα πιο αποφασιστικά, να γίνουν κτήμα του καθε συναδέλφου στον κλάδο! Έτσι μόνο η αντεργατική λαίλαπα που προετοιμάζεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., τα επιτελεία της και τους κάθε λογής υποστηρικτές της, την ίδια την εργοδοσια πρέπει και μπορεί να πάρει την απάντηση που της αρμόζει, απο εμάς τους ίδιους!

(…)

Οι αγώνες των εργαζόμενων του κλάδου, για την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους, για την υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε., που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες τους, η οργάνωση της πάλης τους, μέσα απο ισχυρά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, δεν παίρνει καμία αναβολή, δεν χωράει σε λογικές “καλού αφεντικού” και “καλής επιχείρησης”, δεν μπαίνει σε ημερομηνία λήξης! Παίρνοντας εμπειρία από τους αγώνες, συνολικά του κλάδου, οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία DEMO, μας αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την ίδια τη δύναμη που έχουμε και όταν το αποφασίσουμε, μπορούμε να τα βάλουμε με θεούς και δαίμονες, με την εργοδοσία, με διευθυντές και προϊσταμένους, με τα αστικά δικαστήρια, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν κάνουμε βήμα πίσω απο αυτό!

(…)

Δεν υπάρχει άλλη “ΕΝΩΣΗ”, παρά αυτή της ένωσης όλων των εργαζόμενων στην εταιρεία DEMO, μέσα από τις γραμμές του Σωματείου Εργαζομένων DEMO, του Κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και της Ομοσπονδίας Φαρμάκου(ΟΕΦΣΕΕ), στον κοινό αγώνα για την υπογραφή επιχειρησιακής και κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με την κατοχύρωση του 5ημερου και του 8ωρου, με τα σύγχρονα δικαιώματα στο σήμερα και για το αύριο. Ενώσεις με ανύπαρκτη δράση, σωματεία “φαντάσματα” με προϊσταμένους και διευθυντές είναι εξ αρχής ενάντια στο δίκιο μας, ενάντια στην ίδια μας τη θέση!

(…)

Θέλουμε Σωματεία ζωντανά, πραγματικά, από πραγματικούς και πρωτοπόρους εργαζόμενους που θα στέκονται αταλάντευτα μπροστάρηδες στην πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και στην ίδια μας τη ζωή!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν, στην εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, την Παρασκευή 1/9, από το webradio του ΠΑΜΕ. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.