ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DEMO

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 28/08/2023, με έκπληξη ενημερωθήκαμε, από αφίσες στο πίνακα ανακοινώσεων της εταιρείας, για την ύπαρξη δεύτερου σωματείου με τον  διακριτικό τίτλο «Ένωση Εργαζομένων DEMO»!

Ένα πρώτο συμπέρασμα που πρέπει να βγει απ’ αυτή την κίνηση, είναι ότι τελικά ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι μόνο με οργάνωση και αγώνα κερδίζουμε αυτά που μας ανήκουν!

Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων να οργανώνονται και να δημιουργούν σωματεία και οργανώσεις για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους. Αλλά να δούμε και κάποια σοβαρά ερωτηματικά που σε όλους μας δημιουργήθηκαν και είναι ανάγκη να απαντηθούν:

  • Που ήταν οι «συνάδελφοι» της Ένωσης όταν ανακοινώναμε την ίδρυση του Σωματείου μας και καλούσαμε το σύνολο των εργαζομένων να γίνουν μέλη του;
  • Που ήταν όταν μοιράζαμε ανοιχτά, αιτήσεις εγγραφής;
  • Που ήταν όταν κάναμε την πρώτη Γενική Συνέλευση για να έρθουν να πουν την γνώμη τους; Ακόμα και αν ήταν διαφορετική.
  • Που ήταν όταν ανακοινώσαμε ότι η εφορευτική επιτροπή δέχεται αιτήσεις υποψηφίων;
  • Που ήταν όταν γινόντουσαν εκλογές του Σωματείου (3 και 4 Ιούλη) με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων;
  • Γιατί δεν συμμετείχαν στις εκλογές  του σωματείου μας με δικό τους ψηφοδέλτιο;
  • Στα συνεχή εργατικά ατυχήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και κάποια αποκρύφτηκαν, τι θέση πήραν;
  • Που ήταν όταν αρχές Αυγούστου, απέλυσε η εταιρεία ιδρυτικό μέλος του Σωματείου μας με πρόφαση την αναβάθμιση της εταιρείας;  Εκεί κάπου το παραμύθι για παράλληλη ανάπτυξη της εταιρείας και των εργαζομένων της , τελείωσε.
  • Αλήθεια  το πρόβλημα των εργαζομένων είναι ΜΟΝΟ το πρόγραμμα; Το πρόβλημα είναι μόνο τα Σαββατοκύριακα; Και αν έχουμε περισσότερα Σαββατοκύριακα ελεύθερα, τα χρήματα θα μας φτάνουν να τα χαρούμε ή θα κοιτάμε τους 4 τοίχους των σπιτιών μας;
  • Αλήθεια, ποιον εξυπηρετεί τελικά η ύπαρξη αυτού του δεύτερου σωματείου;

Η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσε, έκανε νέες τεράστιες επενδύσεις από τη δουλειά όλων μας, αλλά δεν αναφέρει κανένας ότι η ανάπτυξη και η εξέλιξη της εταιρείας είχαν κόστος για τους εργαζόμενους, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με ολοένα αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας μας που οφείλεται και στις δεκάδες ελλείψεις προσωπικού, με εκβιασμούς, με απολύσεις συναδέλφων που διεκδικούσαν τα αυτονόητα, δηλαδή καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς!

Συνάδελφοι, εμείς πιστεύουμε ότι μόνο ως μια γροθιά μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν και δικαιούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας! Δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι που θέλουν να στήσουν στην πλάτη μας. Για εμάς δεν χωρίζονται οι εργαζόμενοι! Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να έχουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο και τους καλούμε να σηκώσουν το ανάστημα τους! Τους έχουμε εμπιστοσύνη και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Είναι αρκετά περίεργη η χρονική συγκυρία που εμφανίστηκε το δεύτερο σωματείο. Συνέπεσε με την περίοδο  που ετοιμαζόμαστε να συζητήσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ σχέδιο Επιχειρησιακής Σύμβασης, δηλαδή, την γραπτή συμφωνία μεταξύ σωματείου και εταιρείας. Στην επιχειρησιακή σύμβαση καθορίζεται το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζόμενων (μισθοί, επιδόματα, τριετίες άδειες, κλπ).

Η DEMO όμως χρειάζεται την «Ένωση», που αγωνιά για την «εξέλιξη της εταιρείας», με την προϋπόθεση να μειώνονται οι απαιτήσεις των εργαζομένων και να εκτονώνεται έτσι η κατάσταση! Είναι «χρήσιμο» το δεύτερο σωματείο για την DEMO, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να σπάει το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο, χωρίς πίεση από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων!

Δίνουμε δυναμικό παρών στις γενικές συνελεύσεις που συζητιέται η ολοκληρωμένη πρόταση  για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ. Δυναμώνουμε την πάλη μας για καλύτερες συνθήκες εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε το σωματείο μας ώστε να γίνει ακόμα πιο μαζικό!

Γυρνάμε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό!

Γενικές Συνελεύσεις:

Σάββατο 2/9 στις 22:30

Κυριακή 3/9 στις 18:30

Δευτέρα 4/9 στις 08:00

Τρίτη 5/9 στις 18:30

ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DEMO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.