Ανακοίνωση για τη συνεχιζόμενη άρνηση της διοίκησης της Unipharma να συναντηθεί με το Συνδικάτο

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες ,

Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία ενοχλούμενη από τις αποκαλύψεις του Συνδικάτου για το τι συμβαίνει στο χώρο εργασίας αλλά και από την συνεχόμενη πίεση που τις ασκούσαν οι παρεμβάσεις μας , είχε επιδοθεί σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του Συνδικάτου καλώντας κάθε φορά την αστυνομία μόλις εμφανίζονταν εκπρόσωποι του. Επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν τρομοκρατούμαστε προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω. Έστειλαν εξώδικο στο Συνδικάτο ζητώντας να ανακαλέσει όσα είχαμε καταγγείλει. Επιπλέον μέσα στο εξώδικο ανέφεραν ότι η εργοδοσία δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει λόγο στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων. Σε ανακοίνωση μας είχαμε επισημάνει στην εταιρία ότι θα μας ενημερώσει είτε το θέλει είτε όχι. Όπως και έγινε. Στην τριμερή συνάντηση που έγινε μεταξύ Unipharma-Συνδικάτου-Υπουργείο Εργασίας έγινε σύσταση από το Υπουργείο προς στην εταιρία ότι είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει το Συνδικάτο των εργαζομένων για οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την αδιάλλακτη στάση της Unipharma να εξακολουθεί , ακόμα και μετά την σύσταση του Υπουργείου, να αρνείται να μας ενημερώσει είτε με την φυσική παρουσία μας στο χώρο, διασφαλίζοντας όλα τα μέτρα προστασίας,  είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να μας απαντήσουν πειστικά σε όσα έχουμε καταγγείλει. Είναι επίσης προφανές ότι η στάση αυτή της εταιρίας είναι το αποτέλεσμα της στάσης της κυβέρνησης που όταν ξεσπάνε θέματα που αφορούν την ζωή των εργαζομένων , το μόνο που κάνει είναι να δίνει συστάσεις προς τις εταιρίες. Από την άλλη όταν είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των εταιριών δεν διστάζει να ψηφίζει νόμους, να επιδοτεί με τα χρήματα μας τις επιχειρήσεις, να καταστέλλει βίαια οποιαδήποτε διαμαρτυρία. Ένας τέτοιο νομοσχέδιο είναι έτοιμο να ψηφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Το γνωστό σχέδιο της ¨Επιτροπής  Πισσαρίδη¨ που περιέχει μια σειρά αντεργατικά μέτρα και που έρχεται να ανατρέψει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών. Η αύξηση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις με την καθιέρωση 10ώρης δουλειάς, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας είναι επιταγές της μεγαλοεργοδοσίας που έρχεται να καλύψει η κυβέρνηση. Είναι μια σειρά από μέτρα που μπροστά και στην νέα οικονομική κρίση που εκδηλώνεται , ήδη πριν ξεσπάσει η πανδημία, έρχεται να εξαθλιώσει ακόμα παραπέρα την ζωή των εργαζομένων. 

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

 το Συνδικάτο όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μάχες σε πολλούς χώρους και είχε θετικά αποτελέσματα. Όπου η συσπείρωση των εργαζομένων στο Συνδικάτο είναι μεγαλύτερη , τόσο και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα. Σας καλούμε μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης που θα δεχτούμε να συσπειρωθείτε στο Συνδικάτο. Οι εταιρίες αυτό φοβούνται και για αυτό βάζουν εμπόδια. Σπάστε τον φόβο που καλλιεργεί και η Unipharma και ελάτε σε επαφή με το Συνδικάτο. Ξέρουμε και μπορούμε πως να προστατεύουμε τα μέλη μας.

 Ενημερώνουμε την εργοδοσία της Unipharma ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από την υποχρέωση μας να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους. Απαιτούμε από την εργοδοσία της Unipharma να αποδεχτεί το αίτημα μας για άμεση συνάντηση.