Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΕ : Δεν υποχωρούμε. Απεργούμε 16 Ιούνη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς συναδέλφους της ΦΑΜΑΡ, ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους και όσους έκαναν για πρώτη φορά το αποφασιστικό βήμα απεργώντας, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που εκδηλώθηκαν τόσο στο 49 (τμήματα με συμμετοχή 100%), όσο και στα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου αναδεικνύουν την πολύ σημαντική προσπάθεια που έγινε από όλους μας, για να αποκαλύψουμε τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και τις τρομακτικές συνέπειες του στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Με εφαλτήριο την πετυχημένη απεργία και τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Χαλκίδα και σε όλες τις πόλεις της χώρας απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με νέα Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου – έκτρωμα στη Βουλή.

Οι δυσκολίες που συναντάμε όλοι μας είναι υπαρκτές, όμως “χάνοντας” ένα μεροκάματο σήμερα κερδίζουμε πολλά περισσότερα για τα επόμενα χρόνια, για τη νέα γενιά που ακολουθεί, για τους νέους συναδέλφους, για τα παιδιά μας.

Η αποστομωτική απάντηση σε κυβέρνηση και εταιρεία που δόθηκε στις 10 Ιούνη πρέπει και οφείλουμε να τη συνεχίσουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, οργανωμένοι στο Σωματείο μας για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, για να διαδηλώσουμε και να στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε στον όμιλο να  εφαρμοστεί ούτε η 10ωρη εργασία, ούτε η εργασία τις Κυριακές, ούτε οι υπερωρίες, ούτε οι ατομικές συμβάσεις, ούτε η ελευθερία στις απολύσεις.

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι συνάδελφοι. Σ’ αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, της οργάνωσης και του αγώνα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμη μας. Δεν υποχωρούμε. Απεργούμε! Συμμετέχουμε στις Απεργιακές συγκεντρώσεις του Σωματείου μας και της Ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) σε Αθήνα (10:30 Σύνταγμα – 17:00 Βουλή) και Χαλκίδα (10:00 Πλατεία Αγοράς).

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.