Να σταματήσει τώρα η εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ την προσπάθεια να σπιλώσει τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου

Η  διοίκηση της εταιρίας ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.Π.Ε. για άλλη μια φορά  πρωτοπορεί μπαίνοντας μπροστά στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Καλεί τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου σε συνάντηση με το Δ.Σ. της εταιρίας, σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου στις 13.30 για να διερευνηθούν υποτίθεται ανώνυμες καταγγελίες περί βίας και παρενόχλησης απέναντι σε συναδέλφους του.

Από την στιγμή που δεν μπόρεσε η εταιρία να αντιμετωπίσει την δραστηριότητα του επιχειρησιακού σωματείου, που έμπαινε μπροστά  στην διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων για όλους τους εργαζόμενους , μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, προσλήψεις, επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να συκοφαντήσουν και να υποσκάψουν το κύρος του σωματείου, και του προέδρου του.

Ο στόχος είναι προφανής θέλουν να απαλλαγούν από το σωματείο, από πρωτοπόρους εργαζόμενους, για να μπορέσουν το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους. Να χτυπήσουν κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων όπως το ωράριο Δευτέρα- Παρασκευή, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς, να μην υπάρχει διεκδίκηση για αυξήσεις και άλλα δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή που ο όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ κατέγραψε τεράστια κέρδη τα προηγούμενα χρόνια ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις, αρνείται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια  για ουσιαστικές αυξήσεις, προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους με τον απαράδεκτο κατώτατο μισθό.

Προσπαθεί ταυτόχρονα με την λογική επιλεκτικών αυξήσεων, μπόνους, δανείων, να διαιρέσει τους εργαζόμενους, να τους βάλει αντιμέτωπους με το σωματείο τους, να καλλιεργήσει το ιδεολόγημα ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, εργαζόμενοι και εργοδότες, ότι εάν βάλουν πλάτη οι εργαζόμενοι με την εντατικοποίηση να τσακίζει καθημερινά κόκκαλα κάτι θα πάρουν.

Σε μια περίοδο που αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους του κλάδου, ανάμεσα τους και η διοίκηση του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, τους εργαζόμενους που ενώ δημιουργούν αυτά τα κέρδη με την εργασία μας, βρισκόμαστε εδώ και χρόνια με καθηλωμένους μισθούς , και τώρα με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς , δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα.                                                                                              

Είναι γελασμένοι ότι με τέτοιες πρακτικές θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, ειδικά σήμερα όπου εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μπήκαν δυναμικά στο προσκήνιο με αφορμή το  εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπήκαν δυναμικά στην διεκδίκηση για ουσιαστικές αυξήσεις, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Το έδειξαν στην πράξη όλοι οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου όπου στην πράξη οι εργαζόμενοι πέτυχαν νίκες, όπως στην COSCO, στην Ι-FOOD, στους οικοδόμους, στους εκπαιδευτικούς, στους υγειονομικούς, στον κλάδο μας.

Καλούμε τώρα την εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ να πάρει πίσω την προσπάθεια να σπιλώσει τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του ομίλου να στηρίξουν το επιχειρησιακό σωματείο τους , να μπουν μπροστά στην διεκδίκηση και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Το κλαδικό συνδικάτο στέκεται αλληλέγγυα με το επιχειρησιακό σωματείο, και θα μπει μπροστά στην υπεράσπιση του δικαιώματος στην συνδικαλιστική δράση.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.