Καταγγελία ενάντια στην προσπάθεια να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση από την εργοδοσία της ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα περιστατικά της εργοδοτικής τρομοκρατίας που εξαπολύει η εργοδοσία σε μια σειρά χώρους δουλειάς, κλιμακώνοντας την επίθεσή της ειδικά μετά τις μεγάλες απεργίες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Μάρτη.

Χαρακτηριστικό είναι το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί η εργοδοσία της εταιρείας ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ (φαρμακαποθήκη, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, όπως αναφέρει η ίδια).

Τις μεθοδεύσεις της καταγγέλλουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

Έκφραση αυτής της επίθεσης είναι η κλήση σε συνάντηση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου με την κατηγορία της βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας! Εδώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, πριν την κλήση στη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος και το επιχειρησιακό σωματείο είχαν καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας την εργοδοσία για mobbing (ηθική παρενόχληση εργαζομένων από την εργοδοσία, σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ) και ότι η τριμερής συνάντηση για την καταγγελία αυτή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Επομένως ο χρόνος κλήσης του προέδρου δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή απ’έξω παραβρέθηκαν για να στηρίξουν τον πρόεδρο και να καταγγείλουν το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το κλαδικό Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου. Μετά το τέλος της συνάντησης αναφέρθηκε ότι οι κατηγορίες για βία και παρενόχληση αποδείχθηκε πως είναι εντελώς ανυπόστατες. Άλλωστε, όπως σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του πριν τη συνάντηση ο στόχος των κατηγοριών σε βάρος του προέδρου είναι προφανής, «…θέλουν να απαλλαγούν από το σωματείο, από πρωτοπόρους εργαζόμενους, για να μπορέσουν το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους. Να χτυπήσουν κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων όπως το ωράριο Δευτέρα – Παρασκευή, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς, να μην υπάρχει διεκδίκηση για αυξήσεις και άλλα δικαιώματα».

Όμως «είναι γελασμένοι ότι με τέτοιες πρακτικές θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τα σωματεία». Και καλεί την εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ «να πάρει πίσω την προσπάθεια να σπιλώσει τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου. Καλούμε τους εργαζόμενους όλου του ομίλου να στηρίξουν το επιχειρησιακό σωματείο τους, να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Ακόμα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει πως «η τρομοκρατία και η εργοδοτική βία δεν θα περάσει. Δεν θα επιτρέψουμε να σέρνονται οι εργαζόμενοι σε απολογίες επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα».

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.