Όλοι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 7:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Λεωφ. Κηφισίας 37)

Για άλλη μια φορά χιλιάδες στρέμματα φυσικού πλούτου μέσα σε λίγες ώρες στην Ανατολική και Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας έγιναν στάχτη ενώ αμέτρητες είναι οι καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες.

Τα τελευταία χρόνια στην Αττική έχουν καεί πάνω από 500 χιλιάδες στρέμματα, μετατρέποντάς την σε «κρανίου τόπο». Μιλάμε δηλαδή για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για τη ζωή όλου του λαού της Αττικής που έχει όνομα και λέγεται : εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων που υπηρετούν την επικίνδυνη λογική κόστους – οφέλους και ενός κράτους που είναι επιλεκτικά ανίκανο να προστατεύσει το λαό και το περιβάλλον.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα παίζουμε τις ζωές και τις περιουσίες μας κορώνα γράμματα για τα δικά τους συμφέροντα.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ζήτημα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.
  • Να στελεχωθούν όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες.
  • Ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης όλων των περιοχών που έχουν πληγεί.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.