Όλοι στην απεργία του κλάδου στις 23 Ιούνη

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Ήρθε η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΩΣ ΕΔΩ!

Το Συνδικάτο Φαρμάκου καλεί σε απεργία όλο τον κλάδο του Φαρμάκου (Εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία, ιατρική ενημέρωση) στις 23 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και αντίστοιχων επιχειρησιακών, με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τις βασικές μας ανάγκες στη δουλειά και τη ζωή.

Τη στιγμή που φαρμακοβιομηχανίες, φαρμακαποθήκες και τα μεγάλα φαρμακεία συσσωρεύουν εδώ και χρόνια αμέτρητα κέρδη, οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μισθούς πολύ κάτω από τις βασικές ανάγκες τους, ωράρια-λάστιχο, εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς, με απολύσεις.

Μόνο το 2020 η εγχώρια φαρμακευτική αγορά έφτασε στα 6.9 δις ευρώ ενώ μόνο το 2021 η εξαγωγική δραστηριότητα της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανία έφτασε 3,4 δις ευρώ . Με λίγα λόγια έσκασαν από κέρδη.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλοεργοδοτες του κλάδου εμπαίζουν τους εργαζομένους, αφού αρνούνται να φέρουν μια σοβαρή πρόταση ΣΣΕ με αυξήσεις για διαπραγμάτευση. Αρνούνται δηλαδή να “δώσουν” μια σπιθαμή από τα γιγάντια κέρδη τους που φτιάχτηκαν με τον κόπο μας. Αυτά είναι τα…. “είμαστε μια οικογένεια” και “βάλτε πλάτη… αν κερδίσει η επιχείρηση θα κερδίσετε και εσείς” των εργοδοτών του κλάδου.

Αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να την ανεχτούμε άλλο.

Σε αυτό το έδαφος οι εργαζόμενοι βλέπουν … και τον (ουσιαστικά καθηλωμένο εδώ και χρόνια) μισθό να γίνεται καπνός με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε βασικά είδη διατροφής. Όμως, όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν, δεν θα σταματήσουν την πάλη μας. Η πείρα του αγώνα των εργαζόμενων δείχνει ότι αν πιστέψουμε στη δύναμη μας, μπορούμε να κερδίσουμε μάχες όπως αυτή, της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας . Αυτό δείχνει και η πείρα από πρόσφατους αγώνες σε άλλους κλάδους όπως στους Οικοδόμους και στην COSCO, στην e-food όπου οι εργαζόμενοι, με τα ταξικά τους σωματεία μπροστά, κατάφεραν να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις και δικαιώματα που διασφαλίζουν τις βασικές ανάγκες. Μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας ,μπορεί να χρίσει τις προϋποθέσεις για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα μας, να μην είναι μόνος του κανένας απέναντι στην αυθαιρεσία και τις επιθέσεις της εργοδοσίας στο μισθό, το ωράριο, τις συνθήκες στο χώρο δουλειάς.

Όλο αυτό το διάστημα, το Συνδικάτο, μαζί με την Ομοσπονδία μας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, δίνει τη μάχη για την προστασία και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση του μισθού και του μεροκάματου, του ωραρίου εργασίας στον κλάδο.

Να δώσουμε το μήνυμα στους φαρμακοβιομήχανους ότι ο αγώνας για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα δυναμώσει! Όσα εμπόδια και αν βάζουν.

23 Ιουνίου σε όλο τον κλάδο του φαρμάκου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

  • Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο μας
  • Αυξήσεις σε όλους τους μισθούς 10% -950 ευρώ κατώτερο κλαδικό μισθό
  • 8ωρη και πενθήμερη εργασία (Δευτέρα- Παρασκευή)
  • Επαναφορά τριετιών με επιδόματα από 5 έως 9%
  • Επιδόματα πτυχίου ΑΕΙ/ΤΕΙ, γνώσης ξένης γλώσσας, χρήση Η/Υ και χρήσης φορητού υπολογιστή από τους εργαζόμενους στις φαρμακαποθήκες
  • Επίδομα γάμου 10% -Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 5%
  • Επίδομα υπαλλήλου και βοηθού φαρμακείου
  • Εφάπαξ επίδομα 1000 ευρώ καθαρά ως επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης
  • Επίδομα αυξημένης φροντίδας 700 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί έως έξι ετών

Εδώ και τώρα βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για δουλειά
και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα!
Όλες και όλοι στην απεργία του κλάδου στις 23 Ιούνη.

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση στις 15:00, έξω από τα γραφεία του ΣΦΕΕ (Αγρινίου 3 – Χαλάνδρι

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.