Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στην εταιρεία GAP

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 11/5/2022 είχαμε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας GAP. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική….!!!! με ΙΧ της εταιρείας χωρίς να καλεστεί ασθενοφόρο. Ο συνάδελφος χρειάστηκε, εκτός από το να του γίνουν τα απαραίτητα ράμματα, να νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο, για να τον παρακολουθούν,  γιατί το χτύπημα ήταν σοβαρό και σε επικίνδυνο σημείο. Ο συνάδελφος πλέον αναρρώνει εκτός νοσοκομείου.

Ερωτηματικά δημιούργησε η στάση της εταιρίας σχετικά με την έγκαιρη δήλωση του εργατικού ατυχήματος στις αρμόδιες αρχές, καθώς σε παρέμβαση που έκανε ο Γραμματέας του Κλαδικού μας Συνδικάτου και εργαζόμενος στη GAP, προς τη Διοίκηση της εταιρίας, η απάντηση που πήρε, αρχικά, δεν ήταν ξεκάθαρη. Μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι, τελικά, δηλώθηκε το εργατικό ατύχημα.

Συνάδελφοι,

Δεν φτάνει που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, την ανασφάλεια, που τσακίζουν καθημερινά τις ζωές μας, έχουμε να  αντιμετωπίσουμε και την αδιαφορία εργοδοτών και κράτους για τις ζωές μας στους χώρους δουλειάς από τα ελλιπή ή και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των ζωών μας.

Τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς, δηλαδή τα εργατικά ατυχήματα, έχουν υπαίτιους. Δεν φταίει ούτε η κακιά στιγμή, ούτε η μοίρα μας.

Την ευθύνη την έχουν οι εργοδότες που δεν φροντίζουν για τα απαραίτητα μέτρα,  γιατί μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, γιατί η εντατικοποίηση και η πίεση στους εργαζόμενους είναι μεγάλη. Την ευθύνη, επίσης, την έχει το κράτος και οι κυβερνήσεις των εργοδοτών, τώρα της ΝΔ, προηγούμενα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ., που απαξίωσαν και υποβάθμισαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων μέσα στους χώρους δουλειάς καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να είναι απαξιωμένες και να μην κάνουν τους απαραίτητους έλεγχους.

Συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας απαιτεί :

  • Να ενημερωθούν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για το εργατικό ατύχημα
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υγείας και ασφάλειας στο εργοστάσιο για να μην έχουμε ανάλογα περιστατικά.
  • Να ενταχτούν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ.
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι τον αρμοδίων αρχών στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΝΕΝΑΣ  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.