Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου μας-Ολόκληρη η εισηγητική ομιλία του Προέδρου του Συνδικάτου

Πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου μας με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από πολλούς χώρους δουλειάς του κλάδου. Εργαζόμενοι στην παραγωγή, φαρμακαποθήκες, ιατρική ενημέρωση, φαρμακεία μετέφεραν την εικόνα τους από την κατάσταση, την εργοδοτική πίεση για απλήρωτες υπερωρίες και μετέφεραν το μήνυμα ότι μέσα στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι φωνάζουν: “όχι στο νομοσχέδιο που φέρνουν εργοδοσία και κυβέρνηση για ψήφιση”.

Η συνέλευση επικύρωσε την απόφαση του ΔΣ για την συμμετοχή του στην πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάϊου και αποφάσισε να δοθεί η μάχη των αρχαιρεσιών του συνδικάτου που διεξάγονται σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-04-2021

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σήμερα με την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης κλείνουν περίπου τρία χρόνια δράσης και αγώνα.

Μια πλούσια δραστηριότητα που έβαλε στο επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες, σταθήκαμε ανυποχώρητα απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών του κλάδου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε.

Σταθήκαμε ανυποχώρητα για κάθε ζήτημα μικρό ή μεγάλο που απασχολούσε τους συναδέλφους μας.

Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη που για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας, την διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.

Δώσαμε μάχες για την υπεράσπιση του πενθήμερου 8ώρου στις φαρμακαποθήκες, ενάντια σε εργοδότες, Δημοτικές αρχές και μηχανισμούς στις οποίες συσπειρώθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου. Δώσαμε σοβαρή μάχη  για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί των εργοδοτών  και είχαμε σημαντικά αποτελέσματα.

Δώσαμε σκληρή μάχη  σε αρκετούς χώρους για να μην περάσουν οι απολύσεις, όπως  στην ΓΙΟΥΝΙΦΑΡΜΑ, ΝΟΒΑΡΤΙΣ, καθώς και σε άλλους χώρους.

Ήρθαμε σε σύγκρουση με εργοδότες που έβαζαν εμπόδια στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, έφτασαν στο σημείο να συλλαμβάνουν τους συνδικαλιστές μας επειδή τόλμησαν το αυτονόητο,  να υπερασπιστούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία, όπως έγινε στην εταιρία Βαϊράμογλου.

Δώσαμε την μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο για μέτρα προστασίας των συναδέλφων μας από την πανδημία. Αποκαλύψαμε τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που στο όνομα της ατομικής ευθύνης  κρύβει την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει  την έξαρση της πανδημίας και να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων. Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση με τα σελφ τεστ, και τον εμβολιασμό να προπαγανδίσει δήθεν ότι  τελειώνουμε με την πανδημία.  Είναι σίγουρο ότι δεν τελειώνουμε με την πανδημία, ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε στην φάση του εμβολιασμού. Γνωρίζουμε ότι στους εργασιακούς χώρους  γίνεται συζήτηση για το πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά, οι καφετέριες, πότε θα αρθεί το lockdown, πόσα άτομα θα κάτσουν στο πασχαλινό τραπέζι και άλλα. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, να αναδείξουμε την ευθύνη της κυβέρνησης, να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση στους εργαζόμενους, και την έχουμε ανοίξει, και έχουμε αναδείξει ότι το μόνο πράγμα που δεν συζητάει  η κυβέρνηση είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η επιδημία. Αρνήθηκε τις προτάσεις των υγειονομικών και του εργατικού κινήματος για να παρθούν τέτοια μέτρα, κατασυκοφάντησε και χρησιμοποίησε την καταστολή και τις διώξεις ενάντια στο  εργατικό κίνημα και τους υγειονομικούς.

Σήμερα που περίπου 10.000 συνάνθρωπο μας έχουν χάσει την ζωή τους, βλέπουμε την κυβέρνηση να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Εάν στο πρώτο κύμα η κυβέρνηση φοβόταν τις αντιδράσεις λόγω του ότι στην γειτονική μας Ιταλία οι συνέπειες ήταν τραγικές, σήμερα προσπαθεί να δρομολογήσει το άνοιγμα της οικονομίας με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους εργαζόμενους. Εμείς επιμένουμε ακόμα και σήμερα και συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία και τους υγειονομικούς  για ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα για τα ΜΜΜ, και ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και επιδιώκει  να τρομοκρατήσει τους  εργαζόμενους, να καταστείλει κινητοποιήσεις, παίρνοντας αντεργατικά μέτρα, που σαν στόχο έχουν να θωρακίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, μπροστά και στην καπιταλιστική κρίση που εκδηλώνεται.

Όμως, το συνδικάτο μας  σε συντονισμό με άλλα ταξικά σωματεία και φορείς, έδωσαν στην πράξη απάντηση ότι η προσπάθειά τους να επιβάλλουν την φίμωση και την τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση της περσινής απεργιακής πρωτομαγιάς, το συλλαλητήριο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η απάντηση στην επέτειο του πολυτεχνείου, όπου σπάσαμε στην πράξη την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οι μαζικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, ιδιαίτερα η κινητοποίηση της Ν. Σμύρνης, οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών, έδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι λογαριάζει χωρίς την πάλη και τον αγώνα των εργαζομένων.

Αυτή η θετική  αλλά και αρνητική εμπειρία που συσσωρεύτηκε  στον κλάδο μας θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της κυβέρνησης που εκδηλώνεται σήμερα που για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων των εργοδοτών του κλάδου επιχειρεί να επιβάλλει αντεργατικές ρυθμίσεις, επιχειρεί να καταργήσει την μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, το 8ωρο.

135 χρόνια πέρασαν από την πρωτομαγιά του Σικάγο, 101 χρόνια από την καθιέρωση του 8ωρου στην Ελλάδα  και χρειάστηκαν αιματηροί αγώνες των εργαζομένων για να κατοχυρωθούν αυτά τα δικαιώματα.  Η κυβέρνηση παρουσιάζει αυτές τις αλλαγές, τις ανατροπές του αιώνα, με το μανδύα του προοδευτικού εκσυγχρονισμού της εργατικής νομοθεσίας, και μάλιστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα έπιασε στασίδι με την βοήθεια των ΜΜΕ για να μας πείσουν για τα καλά του πολυνομοσχεδίου. Χρησιμοποιούν ψεύτικα επιχειρήματα  ότι το 10ωρο θα είναι επιλογή του ίδιοι του εργαζόμενου, ότι θα δουλεύουν 4 μέρες, ότι θα έχει χρόνο για να πάει να μαζέψει τις ελιές του.

Το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου,  προβλέπει και άλλες συνταρακτικές αρνητικές αλλαγές στην ζωή της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, πέρα από την επιβολή της δεκάωρης εργασίας χωρίς αμοιβή, παραπέρα αξιοποίηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων προώθηση των ατομικών συμβάσεων, κατάργηση των αργιών, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα φαίνεται η σκοπιμότητα της νομοθετικής ρύθμισης τον Δεκέμβρη που προχώρησε η κυβέρνηση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στις φαρμακαποθήκες.

Πρόσφατα στην τελευταία συνάντηση με τους εργοδότες για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, πέρα από τα επαναλαμβανόμενα αστεία επιχειρήματα που επικαλέστηκαν, μας έκαναν καθαρό ότι περιμένουν το πολυνομοσχέδιο. Δηλαδή την αξιοποίηση όλων των αντεργατικών ανατροπών στον κλάδο του φαρμάκου. 

Οι εργοδότες τα θέλουν όλα δικά τους , δεν φτάνει που έχουν μπουκώσει στα κέρδη, πραγματοποιούν τεράστιες επενδύσεις αυτή την περίοδο, φιλοδοξούν να είναι από τους κλάδους στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας. Αυτό  μαρτυρούν και τα στοιχεία όπου βλέπουμε ότι αποτελεί τον δεύτερο κλάδο  σε εξαγωγές. Θέλουν να επιβάλλουν να εργαζόμαστε 7 ημέρες την εβδομάδα απλήρωτες υπερωρίες για να έχουν περισσότερα κέρδη. Αυτό γίνεται με πρόσχημα την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης προχωρούν σε αυτά τα μέτρα για να στηρίξουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις, να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Για αυτό η κυβέρνηση συνδέει αυτές τις ανατροπές του αιώνα με την εκταμίευση δις. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης της Ε.Ε. που προορίζονται για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πολυνομοσχέδιο φωτογραφίζεται ο κλάδος μας, για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές. Είναι σε συνεννόηση εργοδότες και κυβέρνηση ακόμη και τώρα που ο κλάδος και σε αυτή την φάση της καπιταλιστικής κρίσης που βιώνουμε, έχει σημάδια αντοχής και ενίσχυσης της κερδοφορίας, αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας,  φιλοδοξεί να γίνει ένας από τους στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας.

Για να περάσει αυτός ο αντεργατικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και των εργοδοτών θέλουν να χτυπήσουν και το συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θέλουν  ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΝΗΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΈΚΕΤΑΙ, θα διεκδικεί επιβάλλοντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία και συνέλευση αλλά και ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας,

Με αυτά τα μέτρα θέλει να δώσει χτύπημα στις ταξικές δυνάμεις, να θωρακίσει τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να παίξουν τον ρόλο που έχουν επιλεγεί, να γιγαντώσουν την νοθεία στα σωματεία.

Θέλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις κοινωνικούς εταίρους συνδιαχειριστές  της κατάστασης, να  ελέγχουν τα συνδικάτα για να περνάνε οι αντεργατικές πολιτικές. 

Επιβεβαιώνεται όλα αυτά τα χρόνια με την στάση της ΓΣΣΕ του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού  όπου παίζουν αυτό τον ρόλο, του κοινωνικού εταιρισμού, της συνδιαχείρησης.  δεν είναι τυχαίο ότι η ΓΣΣΕ προσπάθησε να υπονομεύσει με την απόφασή της και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση  για τον φετινό εορτασμό της πρωτομαγιάς να μην δοθεί μια μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση.

Φέτος ο αγωνιστικός εορτασμός της πρωτομαγιάς θα έχει περιεχόμενο την πάλη για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό έκτρωμα, να μην τολμήσουν να καταθέσουν το πολυνομοσχέδιο. Η πρωτομαγιά θα σηματοδοτήσει την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την διεκδίκηση των σύγχρονων αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες μας.  Γι αυτό το λόγο το συνδικάτο μας και η ομοσπονδία προκηρύσσουν απεργία για τις 6 Μάη.

Το ΕΚΑ, το ΕΚΠ,  το εργατικό κέντρο Λαυρίου, άλλα εργατικά κέντρα της χώρας μας μεγάλες ομοσπονδίες, εκατοντάδες επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία έχουν ήδη πάρει απόφαση.Να πάρουν αποφάσεις τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας, να οργανώσουν την μάχη στο χώρο τους.

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου είναι αιτία πολέμου, πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός, έχουμε μεγάλη ευθύνη εμείς σαν συνδικαλιστές σαν πρωτοπόροι εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την μάχη για να ανατραπεί στην πράξη αυτό το εγκληματικό νομοσχέδιο.  Έχουμε χρέος στην τάξη μας να αντισταθούμε σε αυτή την βαρβαρότητα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Αντί σήμερα με την τεράστια εξέλιξη της επιστήμης της τεχνολογίας  να συζητάμε  την μείωση του εργάσιμου χρόνου, την καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες, έχουμε αντιμέτωπους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος τους που σχέδιό τους είναι ότι για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι,  πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να χαμηλώσουμε τις απαιτήσεις μας να δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό με την πάλη μας! 

Μπροστά στην σημερινή μας εκλογοαπολογιστική συνέλευση ήδη έχουμε πάει σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, συζητήσαμε με τους συναδέλφους μας για την ανάγκη να απαντήσουμε μαχητικά, να απαιτήσουμε και να διατρανώσουμε ότι δεν θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω.

Να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με τα δικά τους πανό μαζί με τα πανό του Συνδικάτου.

Να κλιμακώσουμε την μάχη με προκήρυξη νέας απεργίας όταν καταθέτει το πολυνομοσχέδιο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι οι αρχαιρεσίες του συνδικάτου θα διεξαχθούν σε αυτές τις συνθήκες, της έντονης επιθετικότητας του κεφαλαίου των εργοδοτών του κλάδου. Σε συνθήκες όπου η βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία.. Είναι λογικό ότι η εργοδοσία του κλάδου θα βρει ευκαιρία να βάλει εμπόδια στο συνδικάτο να μπει σε χώρους δουλειάς.

Από τώρα διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις σε κάθε χώρο δουλειάς συζητώντας με τους συναδέλφους για την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το συνδικάτο μας. Επιβάλλεται όσο ποτέ αυτές οι αρχαιρεσίες να είναι επιτυχημένες γιατί οι πρώτοι που θα λάβουν το αποτέλεσμα θα είναι οι ίδιοι οι εργοδότες, ότι εδώ υπάρχει ένα ισχυρό συνδικάτο που βάζει εμπόδια στα σχέδιά τους, παλεύει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Να συμβάλλουν και  τα επιχειρησιακά σωματεία στην μάχη των αρχαιρεσιών στην κατεύθυνση όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ενιαία να δώσουν απάντηση στην ενιαία γραμμή που έχουν οι εργοδότες μας.

Προϋπόθεση όμως είναι να απαντήσουμε μαχητικά στα διάφορα ερωτήματα και απορίες που έχουν οι συνάδελφοι μας, στα διλήμματα και αυταπάτες που καλλιεργούν οι εργοδότες, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

– Να θυμίσουμε  το συνδικάτο μας όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στην πράξη αποκούμπι των εργαζομένων, στάθηκε εμπόδιο στις επιδιώξεις των εργοδοτών του κλάδου, και σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ. Το γνώρισαν εκατοντάδες συνάδελφοι μας που είδαν ότι είμαστε μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στους αγώνες για το ωράριο στις αποθήκες, ενάντια στις απολύσεις και τόσες άλλες παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε.

– Να απαντήσουμε ότι εργαζόμενοι και αφεντικά δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα, ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί εργοδότες. Φάνηκε ξεκάθαρα όχι μόνο από την στάση συνολικά των εργοδοτών αλλά και ξεχωριστά η άρνησή τους να υπογράψουν την σύμβαση. Φάνηκε ξεκάθαρο ότι αρκετοί εργοδότες αξιοποιούν τα αντεργατικά μέτρα όπως της εργολαβικής εργασίας, των ευέλικτων μορφών εργασίας, την προώθηση της τηλεργασίας που ήδη βιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οι συνάδελφοι μας στην ιατρική ενημέρωση.

– Να εξηγήσουμε ότι η απογοήτευση και η μοιρολατρία που υπάρχει στους χώρους δουλειάς, ότι με την λογική της αναμονής  και του μικρότερου κακού, ότι εδώ καλά είμαστε, ότι εδώ δεν θα τα εφαρμόσουν τα μέτρα τελικά ευνοεί τους εργοδότες μας, και τελικά οδηγεί τους εργαζόμενους να έχουν ακόμα πιο μειωμένες απαιτήσεις σε βάρος της ίδιας τους ζωής, όπως έχει αποδείξει όλη η προηγούμενη πείρα από την προηγούμενη κρίση.

– Να απαντήσουμε στους νέους εργαζόμενους που δεν έχουν ζήσει τα προηγούμενα χρόνια τις κατακτήσεις και τους αγώνες, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει συλλογική σύμβαση. Να εξηγήσουμε ότι χρειάζεται σήμερα να ενταχθούν στην πάλη για καλύτερες συνθήκες εργασίας για καλύτερους μισθούς, να απαντήσουμε ότι ο ατομικός δρόμος είναι αδιέξοδος, γίνεται θύμα των επιδιώξεων του κάθε εργοδότη κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να αναδείξουμε ότι ο μόνος δρόμος για να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας είναι να οργανωθούμε και συλλογικά  να διεκδικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

– Να αναδείξουμε τη μάχη που δώσαμε και δίνουμε για να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, σε αρκετούς εργασιακούς χώρους είχαμε αποτελέσματα.

– Το συνδικάτο μας έχει αυτή την γραμμή κόντρα σε συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες γιατί αποφάσισε αρκετά χρόνια πριν να ενταχθεί σε ένα μεγάλο μέτωπο σε συνεργασία με άλλα ταξικά συνδικάτα, σωματεία ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, πρωτοπόρους συνδικαλιστές τίμιους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ, που έβαζε στο προσκήνιο τα δικά μας συμφέροντα. Αυτό είναι που ενοχλεί και τους πονάει είναι ότι σήμερα μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες υπάρχει ένα οργανωμένο κομμάτι που παλεύει και διεκδικεί, δείχνει τον δρόμο ότι μόνο με την σύγκρουση με τους εργοδότες μας και την κυβέρνηση η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι θα έχουν οφέλη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.

Με την δράση μας αποδείξαμε ότι καμία δυσκολία δεν θα μας σταθεί εμπόδιο. Η δράση μας έχει αναγνωριστεί, έχει κύρος κυρίως γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας, γνωρίζουμε ότι εμείς είμαστε  οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς κανένα εργοστάσιο, αποθήκη, φαρμακείο, ιατρική ενημέρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει, γνωρίζουμε ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός μας όταν το αποφασίσει μπορεί να κάνει πράξη τα οράματά του για ένα καλύτερο κόσμο, όπου θα απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγεται.

Όλη η δραστηριότητα του συνδικάτου, οι μάχες που έδωσε, μας γεμίζει αισιοδοξία για την δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Τα θα καταφέρουμε και αυτή την φορά  θα έχουμε επιτυχημένες αρχαιρεσίες. 

Καλούς αγώνες, καλή δύναμη, καλή συνέχεια.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.