Συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, την Κυριακή 25 Απρίλη 2021 και ώρα 10.30π.μ.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας,  την  Κυριακή 25 Απρίλη 2021 και ώρα 10.30π.μ., στο θεατράκι της πλατείας ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Περιστέρι (κοντά στο ΜΕΤΡΟ Αγ. Αντώνιος έναντι ΟΤΕ).

Η Συνέλευση είναι η πρώτη μεγάλη συνάντηση για τις επερχόμενες κρίσιμες  αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας , κρίσιμες  και  για τους  αγώνες  που είναι μπροστά μας. Αρχαιρεσίες  που θα διεξαχθούν στις  σημερινές  ιδιαίτερες  συνθήκες , σε μια περίοδο όπου είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά  ζητήματα για τα δικαιώματα  των εργαζομένων στον κλάδο μας.

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται και ο κλάδος του φαρμάκου παρουσιάζει ανάπτυξη που αποτυπώνεται σε τζίρους, όγκο παραγωγής, εξαγωγές, επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο φάρμακο είναι δυσανάλογα αρνητική.

Προσλήψεις  με κατώτατο μισθό 650€ μεικτά, εντατικοποίηση της  εργασίας, ξεχειλωμένα ωράρια, δουλειά Σάββατο και Κυριακή, εργολαβικοί εργαζόμενοι, μαζικές απολύσεις (πχ στην ιατρική ενημέρωση) είναι μόνο ενδεικτικά παραδείγματα για το τι  συμβαίνει σε ένα κλάδο που κατά τα άλλα, ζει το δικό του “success story”.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως οι «αναδιαρθρώσεις», οι  «νέες  δομές» και τα «επενδυτικά πλάνα» τα οποία  επικαλούνται οι εργοδότες όχι μόνο δεν  προστατεύουν τα συμφέροντα  των εργαζομένων αλλά  γίνονται και  πρόσχημα για να χτυπηθούν δικαιώματα. Ακόμα και τώρα, που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους  βρίσκονται μέσα στο περιβάλλον της  πανδημίας, με χιλιάδες  κρούσματα και δεκάδες  νεκρούς κάθε μέρα.

Την ίδια στιγμή οι εργοδότες αρνούνται προκλητικά να τοποθετηθούν στις  προτάσεις της Ομοσπονδίας  μας  για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου που θα κατοχυρώνει τα  βασικά δικαιώματα μας. Διανύουμε το δωδέκατο χρόνο χωρίς κλαδική σύμβαση, με αποκλειστική ευθύνη και των εργοδοτών αλλά και των κυβερνήσεων, που τόσα χρόνια τους  ενισχύουν με μια σειρά αντεργατικούς νόμους.

Σε όλα αυτά έρχεται αν προστεθεί η αντεργατική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης  που αυτές, τις μέρες  ετοιμάζει νόμο για κατάργηση του 8ωρου και νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Κυρίως όμως στην Γενική Συνέλευση θα γίνει συζήτηση για τον τρόπο που πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε σήμερα από εργοδότες και κυβέρνηση.

Έχουμε την δυνατότητα  να τους σταματήσουμε. Η παρέμβαση του Συνδικάτου μας – ακόμα σε όλη την διάρκεια της πανδημίας-για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων, σε  πολλούς  χώρους δουλειάς του κλάδου, έδειξε  την δυνατότητα να  βάλουμε μπροστά τις δικές  μας ανάγκες. 

Δεν υπάρχει άλλος  δρόμος  από τον αγώνα για τα δικαιώματα μας, από την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο Συνδικάτο μας. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, που θα διασφαλίσει όχι μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Αυτό φοβούνται οι εργοδότες  μας την οργανωμένη δράση μας . Ας κάνουμε πράξη  τον εφιάλτη τους. 

Ας κάνουμε πράξη την συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

  • Απαιτούμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Απαντάμε με απεργία, όποτε η κυβέρνηση φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο.
  • Προετοιμάζουμε την Πρωτομαγιάτικη Απεργία.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ – ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

 ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.