Ανακοίνωση του Συνδικάτου για την απόλυση εγκύου συναδέλφου από φαρμακείο

Το Συνδικάτο Φαρμάκου καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ενέργεια του φαρμακείου Μεθυμάκη (Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Ηλιούπολη) να ωθήσει σε παραίτηση, με εκβιαστικό τρόπο, συναδέλφισσα έγκυο. Η απαράδεκτη και απάνθρωπη πράξη του συγκεκριμένου φαρμακείου ήρθε 3 μέρες μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της συναδέλφου στους εργοδότες της. Μετά από 12 χρόνια συνεχούς εργασίας στο φαρμακείο οι εργοδότες κατηγορούν την συναδέλφισσα δήθεν για κλοπή για το ”τεράστιο ποσό” τον 10€ ή τον 20€ ας αποφασίσουν. ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ !!! Η συνάδελφος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και το ήθος της και την αξιοπρέπεια της τόσο στους συναδέλφους της όσο και στους πελάτες που έρχονταν στο φαρμακείο.

Από την παρέμβαση του Συνδικάτου

Συνάδελφοι αποδεικνύεται ότι τα συμφέροντα της εργοδοσίας, όσο μεγάλη ή μικρή είναι, δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες των εργαζομένων. Η ανάγκη της συναδέλφου για να δημιουργήσει την οικογένεια της όπως επιθυμεί σκοντάφτει στα συμφέροντα του εργοδότη που δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την εργασία της στο έπακρο.
Εργαζόμενες – εργαζόμενοι στον κλάδο, εργαζόμενες – εργαζόμενοι στην Ηλιούπολη, στην Αττική, παντού, μην δεχτούμε να ζητάμε την άδεια των εργοδοτών πότε θα κάνουμε οικογένεια, πότε θα κάνουμε παιδιά. Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας αυτό να γίνεται όταν το επιλέξουμε εμείς.

Συνάδελφοι το φαρμακείο Μεθυμάκη έρχεται σε συνέχεια άλλων φαρμακείων που με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, της κλεψιάς δηλαδή, απολύουν ή ωθούν σε παραίτηση συναδέλφους με χρόνια εργασίας στα φαρμακεία τους. Έρχεται σε συνέχεια απόλυσης καρκινοπαθούς συναδέλφου με πάνω από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας σε άλλο φαρμακείο, με ακριβώς την ίδια φρασεολογία, τις ίδιες κατηγορίες, τον ίδιο ξεδιάντροπο τρόπο.

Το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μην δεχτούν να καταστρατηγούνται τα δικαιώματα τους με όσες απειλές και αν δέχονται. Καλούμε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα φαρμακεία να μην πέφτουν στην παγίδα ότι ο χώρος του φαρμακείου είναι μικρός με λίγα άτομα και ότι είμαστε φίλοι με τον εργοδότη ή ότι είμαστε οικογένεια. Οικογένεια δεν θα γίνει ποτέ ο εργαζόμενος με τους εργοδότες για αυτοί κοιτούν μόνο τα κέρδη τους!!!!
Το Συνδικάτο μας θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου που γίνεται αποδέκτης της αυθαιρεσίας των εργοδοτών. Παράλληλα θα στέκεται και απέναντι στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ και να επιστρέψει η συναδέλφισσα στην εργασία της.

• Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.