Φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας: Καταδικάζουν την απόλυση του προέδρου του Σωματείου της ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Την απόλυση του Μανώλη Γρίμμα, προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στην ΠΕΙΦΑΣΥΝ και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο καταγγέλλουν με ψήφισμά τους Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ ανακοίνωσε στον Μ. Γρίμμα την απόλυσή του το Σάββατο, επικαλούμενη μηνύσεις που έχει υποβάλει στο Σωματείο και στον ίδιο!

Το ψήφισμα αναφέρει ακόμη:

«Η εταιρεία είχε ολόκληρο σχέδιο για την απόλυση του προέδρου. Από παλιότερα του είχαν γίνει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή σε ανακοινώσεις του το Σωματείο αποκάλυπτε τις συνθήκες δουλείας στο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, διεκδικούσε αυξήσεις. Ο πρόεδρος και το Σωματείο δεν υποχώρησαν απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, αλλά αντίθετα συνέχισαν να αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Αυτό ακριβώς τρομάζει και την εταιρεία.

Δεν είναι τυχαίο πως η απόλυση έγινε την περίοδο που το Σωματείο διαπραγματεύεται για υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις. Η εταιρία θέλει να βάλει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων, να εξασφαλίσει πως θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη σε μία περίοδο που εμείς και οι οικογένειες μας παλεύουμε καθημερινά για να μπορεί να βγαίνει ο μήνας με την ακρίβεια που θερίζει.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο Φάρμακο, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους και απαιτούμε να ανακληθεί εδώ και τώρα η άδικη απόλυση! Οι φοιτητικοί σύλλογοι πλάι των σωματείων δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας!»

Με απόφαση τους μέχρι στιγμής την απόλυση καταγγέλλουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι:

Παντείου Πανεπιστημίου

ΑΣΟΕΕ

Από ΕΚΠΑ: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Οικονομικού, Νομικής, Τούρκικου, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικού, Γεωλογικού

Από ΠαΔΑ: Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστημών Υγεία, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού

Από ΕΜΠ: Τοπογράφων Μηχανικών

και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.