Ανακοίνωση του Συνδικάτου Φαρμάκου  προς τους εργαζόμενους της DEMO

Το Συνδικάτο καταγγέλλει στους εργαζόμενους της DEMO  την άδικη και στοχευμένη απόλυση την Παρασκευή 16/12  συναδέλφου που ήταν ομαδάρχης στο Τεχνικό Τμήμα.  Ο συνάδελφος είναι ενεργό μέλος του Συνδικάτου και ένας πρωτοπόρος εργαζόμενος. Απεργούσε, ενημέρωνε τους συναδέλφους για τα δικαιώματά τους, τους στήριζε απέναντι στις πιέσεις της εταιρείας. Παρέμβαινε εκεί που υπήρχε αδικία.

Η Διοίκηση της DEMO ισχυρίστηκε ότι απόλυση ήταν λόγω χαμηλής απόδοσης του συναδέλφου την ίδια στιγμή που τον είχαν 2 χρόνια σαν ομαδάρχη σε ένα τμήμα που χρειαζόταν 2. Κάτι το οποίο το αναγνώρισε εμμέσως και η εταιρεία αφού το καλοκαίρι έβαλε και δεύτερο ομαδάρχη.   Όλοι όσοι συνεργαστήκαν είχαν πολύ καλή γνώμη για τον συνάδελφο. Δεν του είχε γίνει ποτέ επίσημη, γραπτή επίπληξη. Είναι προφανές ότι ψάχνανε ευκαιρία για να τον διώξουν. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.

Η DEMO είναι μία εταιρεία με πάνω από 1000 εργαζόμενους και επενδυτικό πλάνο  356  εκατομμυρίων ευρώ  για τις χρονιές από 2021-2027. Με νέες εγκαταστάσεις σε Άγιο Στέφανο, Θεσσαλονίκη και Τρίπολη. Είναι ενταγμένη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι χρηματοδοτείται με χρήματα μας ως φορολογούμενοι. Με την στήριξη της κυβέρνησης στα σχέδιά της, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την παρουσία του Πρωθυπουργού στο υπό κατασκευή εργοστάσιο στην Τρίπολη. Ενώ Ταυτόχρονα μαζί με τις υπόλοιπες Φαρμακευτικές, αρνούνται να υπογράψουν νέα Κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις.   

Αυτά ακριβώς τα σχεδία της DEMO πρέπει να μας βρουν ενωμένους. Θέλουνε τα χέρια τους λυμένα και να υπακούν όλοι χωρίς αντιδράσεις. Θέλουν με αυτή την απόλυση να τρομοκρατήσουν. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Όταν είμαστε ενωμένοι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς. Με την δική μας δουλειά βγαίνουν όλα αυτά τα κέρδη. Άρα και εμείς μπορούμε να τους πιέσουμε. Να επιβάλουμε με την δύναμη μας να μην περάσει αυτή η άδικη και στοχευμένη απόλυση. Να γίνει ένα βήμα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και από άλλη θέση, καλυτέρους όρους δουλειάς. 

Η απάντηση είναι συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο!

Ζητάμε την ακύρωση της απόλυσης του Συναδέλφου!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.