Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια!

Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί  όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή και για την δική μας ζωή!

Συνάδελφοι,

Το μεγάλο ποτάμι οργής που βγήκε στους δρόμους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν φταίει η κακιά η ώρα αλλά το κράτος και η εγκληματική πολιτική του κέρδους που υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν σήμερα τη χώρα.

Μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτό το κράτος με τις κυβερνήσεις του που υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου τσακίζουν το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση και στη ζωή.

Με το ατύχημα στα Τέμπη έρχεται στην επιφάνεια το βασικό ζήτημα που είναι: Οι τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής, καθώς τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο, ανεξαρτήτως ποιος είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης.

Ελλείψεις που αφορούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση του λαού, για την αντιπλημμυρική προστασία για την αντιπυρική προστασία, για την αντισεισμική προστασία. 

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας. Οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά έφτασαν τα 77 δισ. ευρώ, από το 2009 έως το 2020.

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο διάστημα που αρνούνται την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους του κλάδου, τους εργαζόμενους που ενώ δημιουργούν όλα αυτά τα κέρδη βρίσκονται εδώ και χρόνια με καθηλωμένους μισθούς και τώρα-με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στο ρεύμα κλπ-δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα!

Στο κλάδο μας οι τεράστιες επενδύσεις και το success story για τις μεγάλες επενδύσεις έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα που ζουν οι συνάδελφοι με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στα φαρμακεία, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, με την εντατικοποίηση στις φαρμακαποθήκες για  να βγουν οι παραγγελίες, με τους οδηγούς που ξεκινάνε το πρωί και δεν ξέρουν τι ώρα θα τελειώσουν τις  τελευταίες παραγγελίες, με τους εργαζόμενους στην φαρμακοβιομηχανία όπου τα μυοσκελετικά προβλήματα αυξάνονται από τα βάρη και την ένταση της δουλειάς όπου αναγκάζονται να δουλεύουν σε πόστα με λιγότερα άτομα!

Λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο έγκλημα στα Τέμπη άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στην μακάβρια λίστα των εγκλημάτων του εργοδοτικού κέρδους. Ένας νεαρός συνάδελφος σκοτώθηκε στις εργασίες κατασκευής του νέου εργοστασίου της DEMO  στην Τρίπολη.

Όσο αυξάνεται η πίεση, η κούραση της δουλειάς, όσο τραβάνε τους εργαζόμενους στα όριά τους για τα κέρδη της εταιρείας, αυξάνεται και η συχνότητά των εργατικών ατυχημάτων.

Ως πότε θα τους αφήνουμε να μας θεωρούν αναλώσιμα υλικά που αν κάποιο χαλάσει απλά το

αντικαθιστούν;

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι! Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα προστατέψουμε τους εαυτούς μας, με την οργάνωση και τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με την πάλη μας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Η ζωή μας δεν είναι κόστος!

Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού κέρδους που κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή, εμείς αντιτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας και παλεύουμε για αυτές.

Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και με αυτό το μήνυμα συμμετέχουμε στην απεργία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, να οργανωθεί στο κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας, να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι! Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα προστατέψουμε τους εαυτούς μας, με την οργάνωση και τους αγώνες μας απέναντι σε εργοδοσία και κυβερνήσεις, με την πάλη μας για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς. Η ζωή μας δεν είναι κόστος!

Η οργή να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει:

  • Σύγχρονα μέσα για την υπεράσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. Για να μην πάθουμε άλλο εργατικό ατύχημα στη δουλειά μας και πάλι θα θεωρείτε ανθρώπινο λάθος.
  • Υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Σύμβασης
  • Αξιοπρεπείς μισθοί και όχι κουπόνια και επιδόματα
  • Προσλήψεις προσωπικού για να σταματήσει το αίσχος της εντατικοποίησης που μπορεί να μας κοστίσει και την ίδια μας τη ζωή
  • Σταθερό ωράριο εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για μας και την οικογένεια μας

Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 16/3 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.