Για τα κρούσματα στη Unipharma

Μετά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στην εταιρία UNIPHARMA το συνδικάτο προχώρησε σήμερα (15/12/2020) σε εξόρμηση στον συγκεκριμένο χώρο για ενημέρωση των συναδέλφων. Κατά την διάρκεια της εξόρμησης έξω από την εταιρεία, με την παρακάτω ανακοίνωση ,η διεύθυνση κάλεσε  την αστυνομία για να κάνει ελέγχους στους συναδέλφους του Συνδικάτου Αττικής.

Η ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Το Συνδικάτο Φαρμάκου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας πρωτοστάτησε με όλους τους τρόπους για να πιέσει την κυβέρνηση και την εργοδοσία να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Και μπορεί το πρώτο κύμα της πανδημίας , κάτω από την υποδειγματική στάση των πολιτών, να πέρασε σχετικά ανώδυνα , τώρα στο δεύτερο κύμα φανερώνεται πλήρως σε μια σειρά χώρους εργασίας η ασυδοσία της εργοδοσίας και η ανοιχτή ανοχή και στήριξη της κυβέρνηση απέναντι στους μεγαλοεργοδότες και του δικού μας κλάδου. Είναι φανερό πλέον και στον πιο δύσπιστο ότι για την εξάπλωση του ιού δεν φταίει ούτε η υποδειγματική συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, ούτε οι κινητοποιήσεις εκατοντάδων σωματείων για μέτρα προστασίας, ούτε η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο. Οι μεγαλύτεροι χώροι διασποράς του ιού είναι τα ΜΜΜ, οι μεγάλοι εργοστασιακοί χώροι όπου τα μέτρα προστασίας είναι από πλημμελή έως ανύπαρκτα.   

Συγκεκριμένα και στην UNIPHARMA , ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες συναδέλφων εργαζόμενων στο συγκεκριμένο χώρο, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη δεκάδων κρουσμάτων. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εταιρία γιατί τόσο κατά την τηλεφωνική μας όσο και μέσω επίσημης αίτησης μέσω fax, αρνήθηκε την συνάντηση με αντιπροσωπία του Συνδικάτου αν και τους διαβεβαιώσαμε ότι η αντιπροσωπία θα είναι ολιγομελής (2 άτομα) και θα τηρήσουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό (μάσκες , αποστάσεις, συζήτηση σε εξωτερικό χώρο). Μεταξύ άλλων μας αναφέρθηκε ότι για να συζητήσουμε θα πρέπει να προσκομίσουμε βεβαίωση από TEST ότι είμαστε αρνητικοί, πράγμα οξύμωρο μιας και αν κάποιος που πρέπει να δείξει  τέτοια βεβαίωση είναι η ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας με τόσα κρούσματα στο χώρο. Επίσης μας αναφέρθηκε ότι έχουν σταματήσει να δέχονται συνεργάτες της εταιρίας στο συγκεκριμένο χώρο λόγω των μέτρων προστασίας. Γελοία δικαιολογία μιας και το Συνδικάτο δεν είναι συνεργάτες καμίας εταιρίας αλλά εκπρόσωπος των εργαζόμενων του κλάδου και μάχεται μεταξύ των άλλων και για παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.  

Συνάδελφοι η υγεία μας, η υγεία των παιδιών, η υγεία των δικών μας ανθρώπων δεν επιτρέπεται να την αφήνουμε να τζογάρεται στα χέρια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αν δε κολλήσουνε τα παιδιά μας στα σχολεία, θα κολλήσουμε στα ΜΜΜ. Αν δεν κολλήσουμε στα ΜΜΜ, θα κολλήσουμε στην εργασία μας. Αν νοσήσουμε πιο σοβαρά εμείς οι δικοί μας άνθρωποι έχουμε να απευθυνθούμε σε ένα παρατημένο δημόσιο σύστημα υγείας. Αν νοσήσουν όμως οι εργοδότες θα νοσηλευτούν στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τώρα είναι η ώρα η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε ασυδοσία της εργοδοσίας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να προστατεύουμε την υγεία την δική μας, των παιδιών μας, των γονιών μας.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να βοηθήσουμε τον συνάδελφό μας που φοβάται να σηκώσει το ανάστημα του.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ να διεκδικήσουμε ασφαλή εργασία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την εταιρία UNIPHARMA :

  • Nα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφαλή εργασία των συναδέλφων.
  • Να προχωρήσει σε κλείσιμο των χώρων που εμφανίστηκαν κρούσματα
  • Να καλύψει πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα χρειαστεί να παραμείνουν στο σπίτι τους
  • Να προχωρήσει σε συχνά και επαναλαμβανόμενα TEST σε όλους τους εργαζόμενους

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.