Στους δρόμους το Σάββατο για μέτρα προστασίας του λαού από τις φυσικές καταστροφές – Για να μην χαθούν τα μεροκάματα των «αργιών»

Το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής συμμετέχει στη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα που διοργανώνει η δημοτική αρχή της Πάτρας με τη στήριξη των μαζικών φορέων, στην  μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση Σάββατο 29 Γενάρη, στις 11.00 π.μ., στο Σύνταγμα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

Η αναμενόμενη, εδώ μέρες, χιονόπτωση ήταν αρκετή για να ζήσουμε σκηνές χάους. Τα παραδείγματα παρά πολλά, με εγκλωβισμένους στους δρόμους και την πανάκριβη Αττική οδό, διακοπές ρεύματος και εργαζόμενους εγκλωβισμένους στους χώρους δουλειάς. Όλα αυτά γιατί η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν έχουν σε προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας ενώ πάντα επικαλούνται, την βολική για αυτούς, ατομική ευθύνη.

Στον κλάδο μας παρουσιάστηκαν τέτοια φαινόμενα με εργοδότες σε φαρμακαποθήκες και φαρμακεία της Αττικής να υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν μέχρι το τέλος της βάρδιας και ενώ είχαμε συνεχή επιδείνωση της κακοκαιρίας, ενώ και φαρμακοβιομηχανικές καθυστέρησαν να αφήσουν τους εργαζόμενους να επιστέψουν στα σπίτια τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν και να κινδυνεύει η υγεία τους.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και εργοδοτικές ενώσεις για την υπεράσπιση της ασφάλειας και των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Παρεμβάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα χώροι δουλειάς να εκκενωθούν έγκαιρα και οι εργαζόμενοι να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, των εταιρειών, των περιφερειαρχών και των δημάρχων για τις ντροπιαστικές εικόνες που ζήσαμε στην κακοκαιρία, είναι για τα σκουπίδια. Τις ξέρουμε καλά, τις ακούμε χρόνια τώρα, τις ακούσαμε και πρόσφατα στις πυρκαγιές, στις βροχές, τις ακούμε και για την πανδημία. Και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που υποτάσσει τις ανάγκες μας στη λογική του “κόστους – οφέλους” και της εμπορευματικής δράσης σε κρίσιμους τομείς (ενέργεια, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές).

Μας το έδειξαν ξανά. Αυτό το κράτος δεν είναι δικό μας. Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά μας

Ο μόνος δρόμος για μας τους εργαζόμενους του κλάδου του Φαρμάκου είναι η μάχη που δίνουμε καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς με το Συνδικάτο μας, είναι να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια σε κυβερνήσεις – ΕΕ – εργοδότες, που φροντίζουν με την άσκηση της πολιτικής τους να βγάζουν αμύθητα κέρδη και οι εργαζόμενοι να χάνουν συνεχώς δικαιώματα.

Να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, την προστασία της ζωής και της υγείας μας από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, πραγματικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν Υγείας, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, αυξήσεις και υπογραφή συμβάσεων που να ικανοποιούν τις σημερινές μας ανάγκες.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, μαζί με τα ταξικά σωματεία, την δημοτική αρχή της Πάτρας και άλλους μαζικούς φορείς, να δείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στην  συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.