Όλοι στον αγώνα, όλοι στα συνδικάτα για την κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, για την προστασία της ζωής μας!

Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί! Πρέπει να πάρει ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά χαρακτηριστικά!Τα σύγχρονα δικαιώματα μας στη δουλειά, οι μισθοί που να ανταποκρίνονται στις βασικές και σύγχρονες ανάγκες μας δεν παζαρεύονται και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω! Δεν είμαστε ούτε ποτέ θα γίνουμε “συνεργάτες” με την εργοδοσία, με τον “εκσυγχρονισμό” αυτό που μας θέλει να δουλεύουμε νύχτα με νύχτα, με μισθούς πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα! Δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τα συνδικάτα μας, τα επιχειρησιακά μας σωματεία! Οργανώνουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη μας εδώ και τώρα!

(…)

Σκοπός μας, των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας, είναι όλοι μαζί να σπάσουμε τον φόβο της εργοδοσίας μέσα στο χώρο δουλειάς μας! Μέσα από τον αγώνα μας, με την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μπορεί μια συναδέλφισσα να φροντίσει την οικογένεια της όπως της αξίζει, μέσα από τον αγώνα της και τη στάση της να σπάσει τον τσαμπουκά της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς!

(…)

Για όλα αυτά “τα παιδιά που δεν κάθονται καλά”, όπως το Σωματείο εργαζομένων στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, να μην συνεχίσουμε να μην “καθόμαστε καλά…!”. Θέλουμε σωματεία που θα είναι μπροστάρηδες και οργανωτές της πάλης μας για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα στο χώρο δουλειάς μας, γνήσια εργατικά σωματεία και όχι τσιράκια και σωματεία-σφραγίδα της εργοδοσίας! Το βραχνά της εργοδοσίας, τα “μακριά χέρια της” θα τα κόψουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, μέσα από τον αγώνα τους, μέσα από ένα πιο δυνατό Σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν στην εκπομπή του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής, από το webradio του ΠΑΜΕ. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.