ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συλλαλητήριο 15 Δεκέμβρη για ακρίβεια, αυξήσεις μισθών και φοροληστεία

Το συνδικάτο μας συμμετείχε η μαζική σύσκεψη συνδικάτων Αττικής, στον κινηματογράφο «Τριανόν», με εκατοντάδες συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Όλοι μαζί απευθύνουμε κάλεσμα ανάπτυξης κοινής δράσης για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, την οργάνωση της πάλης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τη δράση ενάντια στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς, τη στήριξη αγώνων που οργανώνονται αυτό το διάστημα σε κλάδους.

Στόχος είναι να οργανωθεί μαζικό συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που μπορεί να αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα, να βάλει εμπόδια στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων.

Τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε τα σωματεία με τον αγώνα και τον συντονισμό τους να διαψεύσουν κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους ανέδειξε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. 

Θύμισε μάλιστα την πείρα από την πρόσφατη μεγάλη απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, όταν η κυβέρνηση υπολόγιζε να το περάσει χωρίς αντιδράσεις, όμως τα σωματεία πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά και την υπονόμευση από την ΓΣΕΕ. Και αυτό μπορούν να κάνουν και τώρα, να διαμορφώσουν κλίμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα και να προετοιμάσουν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους

Η μαζική σύσκεψη εκίνησε με προβολή βίντεο για τον λαό της Παλαιστίνης. Στο τέλος του, σηκώθηκαν από τους παρόντες σημαίες της Παλαιστίνης και ακούστηκαν τα συνθήματα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη και «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που με το σύνθημα «Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες», απαιτούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια της Ενέργειας και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές, για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.