Κάλεσμα συγκέντρωσης στα δικαστήρια της Ευελπίδων απευθύνουν για την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., εργατικά συνδικάτα της βιομηχανίας, μέρα που εκδικάζεται η δίωξη σε βάρος εργαζόμενου που συνελήφθη τις 17 Νοέμβρη του 2020, κατά τη διάρκεια της αναίτιας επίθεσης της αστυνομίας στη διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν είχαν γίνει και δεκάδες ακόμα συλλήψεις μετά το βάναυσο κατασταλτικό χτύπημα.
Στον εργαζόμενο αποδίδεται η άδικη κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Τα συνδικάτα καλούν κάθε εργάτη, κάθε συνάδελφο «να συμπαρασταθεί στον συνάδελφό μας που διώκεται χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο».
Το κάλεσμα απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, το Συνδικάτο Τροφίμων – Γάλατος – Ποτών Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.