Όλοι στην κινητοποίηση το Σάββατο 26 Φλεβάρη στο Σύνταγμα στις 12:00 ενάντια στην φτώχεια και την ακρίβεια

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια.

Στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη , στις 12:00.

Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και 23.000 νεκρούς η κατάσταση για τους εργαζόμενους χειροτερεύει. Η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους σπρώχνοντας τη ζωή των εργατικών λαικών οικογενειών στο χείλος του γκρεμού!

Στον κλάδο μας τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών εκτοξεύτηκαν τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Και όμως οι μισθοί είναι καθηλωμένοι για την πλειοψηφία των συναδέλφων από το 2009, αφού τα κέρδη των επιχειρηματιών στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο τσάκισμα των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα που η τιμή στο πετρέλαιο, στη βενζίνη, στο ρεύμα, στο super market, έχουν πάρει την ανηφόρα.΄

Στον 21ο αιώνα η άνοδος της τεχνολογίας και της επιστήμης μπορεί να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων!

Δεν μπορούμε να δεχτούμε σαν κανονικότητα το να μην μπορούμε να ζεστάνουμε το σπίτι μας, να ζούμε με τα λιγοστά.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε σαν κανονικότητα να μην υπάρχουν ΜΕΘ, να μην μπορείς να πας στο νοσοκομείο για άλλη ασθένεια παρά μόνο για covid.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το καλοκαίρι θα παρακαλάμε να μη φυσάει για να σβήσουν οι φωτιές.Ότι θα πνιγόμαστε όταν βρέχει, και θα αποκλειόμαστε όταν χιονίζει.

Συνάδελφοι, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί πιστά αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοι όμιλοι.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ριχνόμαστε στη μάχη σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε αποθήκη, στα φαρμακεία ώστε να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης!

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Είναι επιτακτική ανάγκη παντού, σε όλα τα όργανα του κινήματος, στα Σωματεία, στα Εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες, στους μαζικούς φορείς, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, στις γειτονιές να συζητηθεί και να ξεδιπλωθεί ένα σχέδιο δράσης και συντονισμού του αγωνιστικού μας βηματισμού.

Το Σαββάτο 26 Φλεβάρη, στις 12:00, να πλημμυρίσουμε το Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.