ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.

Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι,

Με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων του ΣΕΒ, που κυριολεκτικά έρχεται να σαρώσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν απομείνει.

Έρχεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις, προωθώντας ουσιαστικά την κατάργησή τους, με την προτίμηση στις επιχειρησιακές και τοπικές συμβάσεις.

Επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο της λειτουργίας των συνδικάτων με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακελώματος, το χτύπημα των συλλογικών διαδικασιών με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, την παρεμπόδιση των απεργιών.

Προσπαθεί να ξεμπερδέψει με την κοινωνική ασφάλιση, και ειδικότερα στοχεύοντας στην κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης, με την προώθηση της ιδιωτικής και των επαγγελματικών ταμείων. Ταυτόχρονα ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δίνοντάς τους νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις. Μέλημά τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων και της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Το πολυνομοσχέδιο επίσης προβλέπει στο άρθρο 148 την δυνατότητα κέντρα διανομής εμπορευμάτων να εφοδιάζουν καταστήματα λιανικού εμπορίου υπό προϋποθέσεις και την Κυριακή. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι πιθανόν να αξιοποιηθεί και στον κλάδο μας προκειμένου να χτυπηθεί το πενθήμερο. Σήμερα που δίνουμε την μάχη απέναντι σε φαρμακέμπορους για  την υπεράσπιση της αργίας του Σαββάτου , αυτοί ανοίγουν τον δρόμο να χτυπήσουν και την Κυριακάτικη αργία, όπως έγινε με τον κλάδο του εμπορίου. Για αυτό να σημάνει συναγερμός στον κλάδο, να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης, να οργανώσουμε την μάχη μαζί με το συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά, να βάλουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Να ξεπεράσουμε την μοιρολατρία και την απογοήτευση, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν πλάτη στα σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Εμείς έχουμε την δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε. Γιατί σήμερα που η τεχνολογία έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα που μπορεί να ικανοποιήσει τις διευρυμένες ανάγκες μας, δεν πρέπει να ρίχνουμε τις απαιτήσει μας αλλά να διεκδικούμε ότι μας ανήκει.

Οι εργοδότες θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ανίκητοι. Εμείς απαντάμε με τις μάχες που δίνουμε καθημερινά με το συνδικάτο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σε κάθε χώρο δουλειάς.  Εμάς φοβούνται την οργανωμένη πάλη.    

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.