ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. 

Να δώσουμε μια μαχητική απάντηση  με την μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο

 -Ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και  των μεγάλων επιχειρησιακών ομίλων να εξολοθρεύσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Να επιβάλλουν νέα αντεργατικά μέτρα, ευέλικτες μορφές απασχόλησης,  τζάμπα  εργασία κ.τ.λ..

-Ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης εργοδοτών για  την κοινωνική ασφάλιση με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση  των ταμείων, με στόχο να βάλουν χέρι στις εισφορές των εργαζομένων, στα αποθεματικά των ταμείων για να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο.

– Το χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση και οργάνωση. Αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα στην απεργία, η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να βάλει εμπόδια στις διεκδικήσεις εργαζομένων, να εμποδίσει την δίκαιη  οργή και αγανάκτηση που υπάρχει να εκφραστεί.

Την ίδια στιγμή που μας καλούν να κάνουμε θυσίες, προετοιμάζουν τον λαό μας να δεχτεί τις επώδυνες συμφωνίες για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, καθώς και των δρόμων μεταφοράς τους  στην Μεσόγειο. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, Ε.Ε. όχι μόνο δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά μας εμπλέκει στα επικίνδυνα σχέδια τους, που μόνο τραγικές συνέπειες θα έχει για όλους τους γειτονικούς λαούς της περιοχής, όπως αποδείχτηκε στην Συρία και  στην Λιβύη. Για αυτό άμεσα απεμπλοκή από αυτές τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.   

Μπροστά στην νέα κρίση που ήδη βιώνουμε, η κυβέρνηση  ο Σ.Ε.Β. το μεγάλο κεφάλαιο, θέλουν να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, για αυτό παίρνουν αυτά τα αντεργατικά μέτρα που για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας σημαίνουν μεγαλύτερη εκμετάλλευση, μεγαλύτερη  φτώχεια και ανεργία.

Αξιοποίησαν τον υπαρκτό κίνδυνο της πανδημίας για να περάσουν τα νέα μέτρα. Το ζούμε καθημερινά στον κλάδο μας, με την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις ατελείωτες υπερωρίες,  την εφαρμογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, με τις αναστολές συμβάσεων, την εκ- περιτροπής εργασίας.

Έχουν σύμμαχους τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές της ΓΣΣΕ που βάζουν πλάτη να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί σχεδιασμοί των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Για αυτό καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν την ηττοπάθεια και μοιρολατρία

Τώρα να σημάνει μαζικός ξεσηκωμός να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες. Το κλαδικό μας συνδικάτο μαζί με τις άλλες ταξικές οργανώσεις θα δώσουν  την μάχη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο εργαζόμενη στην φαρμακαποθήκη, στο εργοστάσιο, στην ιατρική ενημέρωση, στο φαρμακείο, να συμμετέχει στην οργανωμένη δράση για να διεκδικήσουμε την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.                                    .

Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Απογοήτευση μοιρολατρία ότι τίποτα δεν γίνεται. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε αλήθεια ποιόν εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση.  Εξυπηρετεί τους εργοδότες μας που πατώντας πάνω στην απογοήτευση εφαρμόζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα  Εξυπηρετεί  όταν  σε μια σειρά χώρους  απολύουν συναδέλφους μας όπως έγινε και στην περίπτωση της HELLENICA, ΒΑΙΡΑΜΟΓΛΟΥ, και στην ιατρική ενημέρωση.

Υπάρχει  ο δρόμος της αντίστασης απέναντι στην βαρβαρότητα, τον δείχνει η δράση του συνδικάτου μας, στην μάχη που έδωσε για να μην περάσει  η παραβίαση του ωραρίου στις φαρμακαποθήκες και στα  εργοστάσια. Τον δείχνει η μάχη που δίνουμε για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για την  αντιμετώπιση της πανδημίας, τον δείχνει η μάχη που δίνουμε μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΠΑΜΕ  για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών  για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Τον δείχνει η μάχη που δίνουμε για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης , που θα κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ  ΤΩΝ                         ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.