Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, για την υπεράσπιση της ίδιας του της ζωής!

“…Φταίει η κλιματική αλλαγή…”. “…Αντιμετωπίζουμε αντίξοες συνθήκες…”. “…Βάλτε πλάτη για να βγούμε όλοι κερδισμένοι…”. “…ανικανότητα της κυβέρνησης…”.

Το περίφημο επιτελικό κράτος ενταφιάστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Το κράτος του 112 και της ατομικής ευθύνης, για ακόμη μια φορά απέδειξε οτι όχι μόνο είναι απέναντι στο λαό και τις ανάγκες του, αλλά είναι ξεδιάντροπα εχθρικό απέναντι στην ίδια μας τη ζωή, εν έτει 2023! Οι εκτεταμένες πυρκαγιές σε κάθε μεριά της Ελλάδας, όπως και οι περσινές πυρκαγιές, οι πλημμύρες οι χιονιάδες απέδειξαν οτι το αστικό κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού μας. Η ζωή μας, οι ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας είναι κόστος, παίζονται στην ρουλέτα, το ζύγι κόστους και οφέλους από όλες τις αστικές κυβερνήσεις.

(…)

Η πλήρης και ηθελημένη ανυπαρξία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού, η πλήρης εγκατάλειψη του δασικού περιβάλλοντος της χώρας μας από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, αποτελεί το καλύτερο δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στα κοράκια της περιβόητης “πράσινης ανάπτυξης”. Παραδείγματα, όπως αυτό της εταιρείας Johnson, όπου μέσα σε αποπνικτικούς καπνούς, λόγω της πυρκαγιάς, δεν άφηνε τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν με ασφάλεια από την εργασία τους, αποδεικνύουν οτι το αστικό κράτος, χέρι χέρι με την μεγαλοεργοδοσία και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είναι ο πολιτικός εγκληματίας μιας άλλης, δικής τους για άλλη μια φορά, κανονικότητας.

(…)

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα συνδικάτα και την ίδια τους τη δράση, αποδεικνύουν την δύναμη της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης, της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με δυνατά συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό, με την ένταση της λαϊκής πάλης για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής, για την κατοχύρωση των αναγκών μας στο σήμερα. Η πάλη για την κατοχύρωση των στοιχειωδών και σύγχρονων όρων δουλειάς μας, μέσα από την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η πάλη για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής, έτσι όπως μπορούμε και πρέπει να την έχουμε, περνάει μόνο μέσα από τον δικό μας αγώνα, καθημερινά, με ατσάλινη θέληση και αποφασιστικότητα.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Τα πάντα κατακτιούνται με την ίδια μας την πάλη, μέσα από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν στην εκπομπή του Συνδικάτου Φαρμάκου, από το webradio του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 21/7. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.