Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, η πάλη των εργατών θα την σπάσει και οι σύγχρονες ανάγκες μας θα έρθουν στο προσκήνιο!

Δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ συνεργάτες με αυτούς που μας θέλουν όλο και πιο κάτω, που εκμεταλλεύονται τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην δουλειά, στους μισθούς μας, στην ασφάλιση μας! Οι ίδιοι μας οι αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία που έχουμε, είναι η βάση για τους μελλοντικούς μας αγώνες και την κατεύθυνση που αυτοί που πρέπει να πάρουν για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών μας! Είμαστε εμείς οι ίδιοι που δεν μασάμε και δεν πρόκειται να μασήσουμε στα κάθε λογής “τερτίπια” της εργοδοσίας!

(…)

Από την άλλη είστε όλοι εσείς, ορισμένοι “κύριοι και κυρίες”, που και το ψέμα δεν σας αντέχει. Παραμύθια, όπως αυτό της κοινωνικής συμφιλίωσης ή αυτό του οτι “το Ταμείο μας ξαναγυρνάει στα χέρια των εργαζομένων” καταρρέουν πανηγυρικά μπροστά στην ίδια την αλήθεια, ενόψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Για εμάς η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να είναι ολοκληρωμένο δικαίωμα προσβάσιμο από όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εμείς οι ίδιοι, πιστοί στο δίκιο και στις ανάγκες μας, με την αλληλεγγύη όλου του κλάδου και της εργατικής τάξης της χώρας μας, μέσα από μαζικούς αγώνες, δυνατά σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως συζητήθηκαν, στην εκπομπή του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου, από το webradio του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 8/12. Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.