Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η πάλη των εργατών θα την σπάσει!

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καταγγέλλει την εργοδοσία της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, η οποία με το έτσι θέλω, μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου εργαζομένων για την επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων εργατών, επιστράτευσε απεργοσπαστικό μηχανισμό, με σκοπό να αντιμετωπίσει τους αγώνες των εργατών της εταιρείας για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους όπως και για δουλειά με σύγχρονους όρους και δικαιώματα.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, καταγγέλλει και την ίδια την κυβέρνηση, η οποία επιστράτευσε τις γνωστές δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, οι δυνάμεις των οποίων χτύπησαν απρόκλητα εργαζόμενους της εταιρείας “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, μέλη του Σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης, της αντίστοιχης Ομοσπονδίας και μέλη άλλων σωματείων, που βρίσκονταν έξω απο τις πύλες της επιχείρησης, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Είναι φανερό οτι η εργοδοσία, όταν τα βρίσκει σκούρα απέναντι στους εργάτες, προσφεύγει με περίσσια ευκολία στα αστικά δικαστήρια και στις δυνάμεις καταστολής, έτσι όπως ακριβώς έκανε και η εργοδοσία της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, η οποία έχασε βέβαια και τις δύο προσφυγές που έκανε, ενάντια στις επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργατών της επιχείρησης. Είναι φανερό, οτι η Ελλάδα 2.0, η Ελλάδα του νόμου Χατζηδάκη, είναι η Ελλάδα με εργασιακά δικαιώματα γαλέρας, με καταστολή και τρομοκρατία, με σκοπό μόνη κερδισμένη την ίδια την εργοδοσία, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Απέναντι σε αυτόν τον όλεθρο, οι εργαζόμενοι στην e-food, στην Cosco, οι οικοδόμοι, έδειξαν το δρόμο που πρέπει να πάρουμε απο εδώ και πέρα. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο, με την κλαδική απεργία στην καρδιά του καλοκαιριού, απαίτησαν αυτό που πρέπει και μπορούν να έχουν στο σήμερα, δηλαδή σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, με συγκροτημένα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στο σήμερα.

Καταγγέλουμε την εργοδοσία της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίοι με εντεταλμένη υπηρεσία στράφηκαν ενάντια στους εργάτες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής, να αφεθεί ελεύθερος ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, να μη γίνει καμία δίωξη εναντίον των εργαζόμενων και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων!

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη – Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός!

Είναι ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Όλοι στα Συνδικάτα! Όλοι στον αγώνα!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.