Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ

ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ

TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

E- mail: syndfarm@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 27-04-2023  πραγματοποιήθηκε απεργία που προκήρυξε το κλαδικό συνδικάτο  στο ΠΕΙΦΑΣΥΝ.Π.Ε. με τη συμμετοχή εργαζομένων, οι οποίοι απαίτησαν να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, του επιχειρησιακού σωματείου, και του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου. Παράλληλα, διεκδίκησαν υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις, προσλήψεις προσωπικού, και άλλα θεσμικά αιτήματα.  

Την ίδια μέρα εκδικάστηκαν  στο πρωτοδικείο του Πειραιά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία κατά του προέδρου και μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας, των μελών του επιχειρησιακού σωματείου .Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, με την συμμετοχή απεργών, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εργοδοσία  κατέρρευσαν πανηγυρικά.   Κατέρρευσαν οι ανυπόστατες συκοφαντικές κατηγορίες ενάντια στο επιχειρησιακό σωματείο και στο πρόεδρο του.                 

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία επιδιώκει να απαλλαγεί από το επιχειρησιακό σωματείο και εργαζόμενους, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς. Δεν θέλει να έχει εμπόδια για να εφαρμόσει ανενόχλητα τα αντεργατικά της σχέδια, όπως την αμφισβήτηση του 8ωρου, πενθήμερου Δευτέρα Παρασκευή, και άλλων δικαιωμάτων.

Η στάση αυτή της διοίκησης του ΠΕΙΦΑΣΥΝ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία του κλαδικού συνδικάτου και της ομοσπονδίας να περιοδεύσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους, φτάνοντας στο σημείο να κλειδώσουν το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία και οι συναδέλφισσες τηλεφωνήτριες. Αυτή η προσπάθεια δεν πέρασε έγινε συζήτηση με εργαζόμενους στην αποθήκη και στο τμήμα των οδηγών .

 Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μαζικοποίηση και ενίσχυση του επιχειρησιακού σωματείου, του κλαδικού συνδικάτου και της ομοσπονδίας   

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.