Γενική Συνέλευση 21/6/2020

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα Κυριακή 21/06/2020 η Γενική Συνέλευση του συνδικάτου μας.

Με την εισήγηση του ΔΣ ο πρόεδρος του συνδικάτου ανέφερε τις εξελίξεις στον κλάδο το τελευταίο διάστημα. Σε μια σειρά χώρων υπήρχαν εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή εργασίας, υποχρεώθηκαν να πάρουν κομμάτι της κανονικής τους άδειας, ενώ συνάδελφοι που μπήκαν στο καθεστώς της τηλεργασίας είδαν το ωράριο τους να ξεχειλώνεται. Έγινε ξεκάθαρο από την εισήγηση του ΔΣ ότι η προσπάθεια που κάνουν οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών να ανοίγουν και τα Σάββατα, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηνών να τους δώσει άδεια, δεν θα περάσει έτσι και όπως το συνδικάτο έχει δώσει μάχες από την πρώτη μέρα που τέθηκε το θέμα της εργασίας το Σάββατο έτσι και θα συνεχίσει.

Η συνέλευση είχε πλούσια συζήτηση με πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από συναδέλφους σε διάφορους χώρους δουλειάς. Ήρθε εικόνα από τις αποθήκες, από την παραγωγή, την ιατρική ενημέρωση, τα φαρμακεία. Βασικό θέμα ήταν ο αγώνας που δίνει το συνδικάτο ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα, οι συνθήκες δουλειάς στα φαρμακεία καθώς και η επίδραση της τηλεργασίας στην ζωή των συναδέλφων και μετά την πανδημία αφού φαίνεται ότι σε μια σειρά χώρους υπάρχει στόχευση αυτό να παγιωθεί.

Ταυτόχρονα ήρθε και εικόνα από τα «έργα και τις ημέρες» της αντιδραστικής ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών μετά από καταγγελίες συναδέλφων ότι δρουν σαν μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στους χώρους δουλειάς μην βγάζοντας κιχ για μια σειρά απολύσεις σε ομάδες ιατρικών επισκεπτών που έχει καταγγείλει όλο το προηγούμενο διάστημα το συνδικάτο μας.

Ψηφίστηκε το πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα ομόφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.