Ανακοινώσεις στήριξης προς το Σωματείο Εργαζομένων Πειφασυν

Σωματείο εργαζομένων L’OREAL

Συνάδελφοι ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο φάρμακο και καλλυντικό να δώσουμε, για μια ακόμη φορά, δυναμική απάντηση στην εργοδοσία του Πειφασυν. Εμείς που με τα δικά μας χέρια καθημερινά βγάζουμε κέρδη. Αλλά αυτά τα κέρδη όχι μόνο δεν μοιράζονται στους εργάτες, και ας μας λένε συνέχεια ότι είμαστε οικογένεια, αλλά εκεί που υπάρχει οργάνωση, εκεί που υπάρχουν σωματεία προσπαθούν με όλους τους τελευταίους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων να πνίξουν και να τρομοκρατήσουν σωματεία κ συναδέλφους.

Πήραν όμως απάντηση! Η αλληλεγγύη των εργαζομένων του Πειφασυν και όλου του κλάδου και η στήριξη από άλλους κλάδους, έδειξαν ότι η οργάνωση για το δίκαιο του εργάτη έχει αποτέλεσμα. Το σωματείο εργαζομένων L’OREAL ήταν από την αρχή και συνεχίζει να είναι δίπλα στον πρόεδρο του σωματείου του Πειφασυν. Ο συνάδελφος έπρεπε κ πρέπει να γυρίσει στην εργασία του.

Συνάδελφοι, είναι θέμα ΟΛΩΝ ΜΑΣ να συνεχίσουμε την οργάνωση για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με πραγματικές αυξήσεις και όχι με κουπόνια. Ζητούμε 5ημερη εργασία, Δευτέρα-Παρασκευή,7ωρο.

Εμείς με αγώνες όλους αυτούς τους αντιεργατικους νόμους θα τους βάλουμε στα συρτάρια και θα μείνουν στα χαρτιά.

28 Φλεβάρη απεργούμε και διεκδικούμε καλύτερη ζωή.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του και καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ. Ακόμα και μέσα από τους νόμους που είναι κομμένοι και ραμμένοι για την συγκεκριμένη απόλυση, εκδόθηκε δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον εργαζόμενο όσον αφορά την επαναπρόσληψη του!

Είναι προφανές οτι η διοίκηση της εταιρείας θέλει να τηρηθεί σιγή νεκροταφείου για να υλοποιηθούν οι στόχοι της χωρίς εμπόδια. Ισχύει στο 100% το σύνθημα “τα κέρδη του, η φτώχεια μας”, αφού η συγκεκριμένη εταιρεία την τελευταία 5ετία έχει κέρδη 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων είναι καθηλωμένοι, ενώ με την ακρίβεια που καλπάζει οι μισθοί εξανεμίζονται.

Δεν θέλουν αγωνιστικά σωματεία στα πόδια τους, για αυτό στέλνουν εξώδικα στον πρόεδρο του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου! Είμαστε στο πλευρό τους!

Απαιτούμε να επαναπροσληφθεί ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά του!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Όταν η δικαιοσύνη κρίνει παράνομες και καταχρηστικές το 99% των απεργιών και των συνδικαλιστικών δράσεων, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στο κεφάλαιο, οι επιχειρήσεις σπεύδουν να τις εφαρμόσουν.

Όταν και αν κάποια φορά κρίνει ως εξόφθαλμη, τρομοκρατική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση εργαζομένου, ειδικά ενός συνδικαλιστή, τότε οι επιχειρήσεις τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Πρόσφατο παράδειγμα η ΠΕΙΦΑΣΥΝ, που παρά την 306/2024 απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που ακυρώνει ως παράνομη και καταχρηστική, τρομοκρατικού τύπου, την απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και υποχρεώνει την εργοδοσία να τον επαναφέρει στην εργασία του, η Διοίκηση επιμένει να προκαλεί, να οξύνει την κατάσταση και συνεχίζει να αρνείται στον συνάδελφο να επιστρέψει στην εργασία του, απαγορεύοντας του ακόμα και την είσοδο στο χώρο του επιχειρησιακού σωματείου! Προτιμά να πληρώνει πρόστιμο για κάθε μέρα που απαγορεύει στο συνάδελφο να εργαστεί, από το να τον αφήσει να εργαστεί!

Τι του καταλογίζουν;  Το «έγκλημα» του είναι η δράση του, η προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων, η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα, η απόδοση των κλεμμένων τριετιών κ.α.

Αυτό ενοχλεί μια επιχείρηση με κέρδη εκατομμυρίων. Η οργανωμένη διεκδίκηση των εργαζομένων. Επιθυμούν εργαζόμενους με σκυφτό κεφάλι και χαμηλές προσδοκίες, φοβισμένους. Η στάση της επιχείρησης δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει το συνάδελφο, αλλά να εξαλείψει κάθε φωνή αντίδρασης.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της ΠΕΙΦΑΣΥΝ και δηλώνουμε θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι μέχρι να επιστρέψει ο Πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στην εργασία του.

ΠΕΜΕΝ       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ     ΠΕΕΜΑΓΕΝ     ΠΕΠΡΝ    ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά, την ανάλγητη και προκλητική στάση της διοίκησης του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, που ενώ με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά, ακυρώθηκε η παράνομη και καταχρηστική, απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου,  Μανώλη Γρίμμα, δεσμεύοντας την εργοδοσία για την επαναπρόσληψη του, αυτή αρνείται  την επιστροφή του στην εργασία του, απαγορεύοντας του ακόμα και την είσοδο του στο χώρο του επιχειρησιακού σωματείου.

Ο Μανώλης Γρίμμας παραμένει Πρόεδρος του σωματείου και έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στο χώρο, να συζητά με τους εργαζόμενους και να αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων, των συναδέλφων του.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτό τρομάζει την εργοδοσία, που έχει στόχο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να τους κάνει να σκύψουν το κεφάλι,  φοβισμένους, χωρίς δικαιώματα, σκλάβους στο βωμό των κερδών της.

Η απόλυση αυτή αφορά κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενο.

Παλεύουμε μαζί τους για να επιστρέψει ο Πρόεδρος τους και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, στην εργασία του και για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς για όλους, γιατί ο αγώνας τους μας αφορά όλους.

 Αγωνιζόμαστε, όλοι μαζί οργανωμένα, ενάντια σε κάθε φραγμό στη συνδικαλιστική, πολύμορφη δράση των εργαζομένων της ΠΕΦΑΣΥΝ και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να τους  φοβίσουμε εμείς, με συλλογική και οργανωμένη δράση.

Καμία υποχώρηση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση Boehringer Ingelheim EΛΛΑΣ Α.Ε. είναι αλληλέγγυο από την πρώτη στιγμή στον αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για πενθήμερη εργασία και αυξήσεις στους μισθούς.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή συμπεριφορά της διοίκησης του Ομίλου , που ενώ διατυμπανίζουν τον “όμορφο κόσμο” που φροντίζουν να εργάζονται οι εργαζόμενοι , στην καθημερινή τους πρακτική επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου με συκοφαντίες και με συνεχείς και αλλεπάλληλες διώξεις απέναντι στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων, , ενάντια στο Σωματείο που διεκδικεί για όλους τους εργαζόμενους τα αυτονόητα. Η “στοργική” αυτή εργοδοσία, επειδή ακριβώς το σωματείο διεκδικεί όλα τα παραπάνω, κλιμακώνει την επίθεση του και απολύει τον Πρόεδρο του!

Συνεχίζοντας την προκλητική σε όλες τις κατευθύνσεις επίθεση, η διοίκηση του Ομίλου, παρά την δικαστική απόφαση που δικαιώνει το Σωματείο, αρνείται στο συνάδελφο να επιστρέψει στην εργασία του, απαγορεύοντας του ακόμα και την είσοδο στον χώρο του επιχειρησιακού σωματείου!

Καλούμε την διοίκηση του Ομίλου, να σεβαστεί και να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου καθώς και να σταματήσει την δίωξη των εκπροσώπων του σωματείου, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, για την απαράδεκτη στάση της, να απαγορεύσει να επιστρέψει στην εργασία του ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ και μέλος της διοίκησης  της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμάκου.

Ο συνάδελφος έπειτα από την δικαίωση του στα δικαστήρια για την άδικη, παράνομη και καταχρηστική του απόλυση, επέστρεψε για δουλειά αλλά η διοίκηση δεν του επέτρεψε την είσοδο ούτε στο πόστο του, ούτε στο γραφείο του σωματείου που βρίσκεται εντός της εταιρείας.

Φαίνεται πως αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία είναι ο αγώνας των εργαζομένων και του σωματείου για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, 5νθήμερο, 8ωρο και κατοχύρωση θεσμικών δικαιωμάτων.

Το ΕΚΑ στηρίζει  τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή ΣΣΕ και καλεί τη διοίκηση του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ να σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου και να υλοποιήσει την απόφαση για την άμεση επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του.

22/02/2024

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο απολυμένος Προέδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ δικαιώθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο αποφάσισε την ακύρωση της απόλυσης ως παράνομης και καταχρηστικής, ενώ διέταξε την επαναπρόσληψή του.

Ωστόσο η διοίκηση του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. (χονδρεμπορική συνεταιριστική φαρμακευτική επιχείρηση), εξακολουθεί να είναι προκλητική και να αρνείται την επιστροφή του συναδέλφου στην εργασία του, αλλά ακόμα και την είσοδο του στο χώρο του επιχειρησιακού σωματείου το οποίο έχει έδρα εντός της επιχείρησης!

Είναι τόσο μεγάλος ο φόβος της διοίκησης μπροστά στην οργανωμένη πάλη, που προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμο για κάθε μέρα που απαγορεύουν στον συνάδελφο να εργαστεί, από το να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση… Τους ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση, θέλουν να εμποδίσουν τη συλλογική συζήτηση των εργαζομένων, τη δράση τους για την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Σε τέτοιες πρακτικές καταφεύγει η εργοδοσία, όταν οι εργαζόμενοι συντονίζονται για να διεκδικήσουν αυξήσεις και δικαιώματα τα οποία έρχονται σε κόντρα με την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Αποδεικνύεται ότι για τους εργαζόμενους, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.

Είμαστε αλληλέγγυοι προς το επιχειρησιακό Σωματείο στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα να επιστρέψει ο Πρόεδρος του στην εργασία του!

Η εργοδοτική βία δεν θα περάσει!

Το Δ.Σ.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.