ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Συνάδελφοι/ισσες,

Σε καλούμε στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Φαρμάκου την Κυριακή 18/02/24 στης 10:30π.μ.

(στον Συλλογο Εμπορουπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5β Α, πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών)

Στης 28 Φεβρουαρίου πρέπει να νεκρώσουν όλα τα εργοστάσια, οι φαρμακοαποθήκες και τα φαρμακεία.

Φτάνει με πια με την ακριβεία! Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων ΤΩΡΑ!

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, συνάδελφοι εμείς ξέρουμε τα εκατομμύρια φάρμακα που παραγονται στην μηχανή, τα εκατομμύρια φάρμακα που διακινούνται στις αποθήκες και τα φαρμακεία, πόσο πλάτη να βάλουμε για να πλουτίζουν οι λίγοι! Είμαστε περισσότεροι, είμαστε αυτοί παράγουν μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση! 

Η  ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας στα μισά του μήνα, μεταφράζεται σε κερδοφορία για τα σούπερ μάρκετ, για τις εταιρείες της ενέργειας και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η υποβάθμιση της παιδείας, η διάλυση της του συστήματος υγείας , έχουν στόχο να ενισχυθούν οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα φάρμακα γίνονται όλο και πιο ακριβά εμπορεύματα, αλλά οι βιομήχανοι και οι φαρμακεμποροι, με την στήριξη της κυβέρνησης φροντίζουν να τους ταίζουν με εκατοντάδες εκατομύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης γίνονται πλουσίοτεροι και οι εργαζόμενοί τους φτωχώτεροι.

Συνάδελφοι, ένα είναι το σίγουρο, ότι για να πλουτίσουν οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες πρέπει να χάσουν οι εργαζόμενοι! Αυτό αποδυκνείεται και από το γεγονός ότι το 95% της φορολογίας στον προυπολογισμό τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και το υπόλοιπο 5% οι καπιταλιστές.

Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι από το 2012 οι εργοδότες δεν υπογράφουν Κλαδική Σύμβαση, για να προσλαμβάνουν νέους με ατομικές συμβάσεις και χαμηλότερους μισθούς και δικαιώματα. Σκεφτείται συνάδελφοι πόσα χρήματα μας έχουν ΄΄κλέψει΄΄ απο το 2012 εώς σήμερα από τις παγωμένες τριετίες!!

Την ίδια ώρα που τα κέρδη των φαρμακοβιομήχάνων και των φαρμακέμπορων έχουν πραγματικά εκτιναχθεί, οι μισθοί των εργαζόμένων έχουν πέσει κάτω και από τα επίπεδα των μισθών το 2009!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !!

Όσο μεγαλώνει η κερδοφορία τους τόσο ανεβαίνει η τρομοκρατία και η καταστολή. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται ούτε από δικαστήρια ούτε από απειλές, όπως στην περίπτωση με την απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ. Ο αγώνας για την υπογραφή ΣΣΕ και για 5νθημερο και 8ωρο για δουλειά με αξιοπρέπεια θα συνεχιστεί. Η εργοδοσία έχει στήσει βιομηχανία μηνύσεων σε εκλεγμένους συνδικαλιστές για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους!

Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, αφού η απόλυση του προέδρου των εργαζομένων του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, έχει ήδη την στήριξη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων από όλη την χώρα.

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη. Οι μεγαλιώδης κινητοποιησεις που ακολούθησαν με κεντρικό σύνθημα:

΄΄Η Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας΄΄

αναδυκνείουν την αιτία του προβλήματος για κάθε λαική εργατική οικογένεια. Η  επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία στα εργατικά λαικά διακαιώματα,θα πάρουν απάντηση με την μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία.

Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους

Η απάντηση των εργαζομένων  πρέπει να είναι αντίστοιχη με την επίθεση που δεχόμαστε και να οργανώσουμε την δράση μας ώστε να δωθεί μαζική, αγωνιστική, ταξική απάντηση με την συμμετοχή μας στην  Γενική Απεργία στις 28 Φλεβάρη.

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 •  Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο–5νθήμερο–35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Κλιμάκωση για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ. Η απάντηση του κλάδου πρέπει να είναι αντίστοιχη με την επίθεση που δεχόμαστε και να οργανώσουμε την δράση μας.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, ήδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι  ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και εμβόλια.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
 • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.