Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση Boehringer Ingelheim ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ ΑΕ

Αθήνα 08/07/2022

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στην σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση και μπροστά στην προκλητική στάση της εργοδοσίας, που δεν μας απαντάει επίσημα και θετικά, στα θέματα που έχουμε θέσει, εκτίμησε ότι δικαιολογημένα υπάρχει διάχυτη ανησυχία και θυμός γιατί:

  • Μας είχε πει, ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα μας για ενίσχυση του εισοδήματος, τώρα που η ακρίβεια τσακίζει μισθούς και  μεροκάματα και ακόμα περιμένουμε.
  • Μας είχε πει, ότι φέτος δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις στο ύψος του τρέχοντος πληθωρισμού(όπως κάνει κάθε χρόνο) , αλλά θα τις  εντάξει στα φετινά annual discussions για του χρόνου. Πότε αλήθεια θα μας ενημερώσουν σχετικά: Τον Απρίλιο του 2023;
  • Καταθέσαμε το σχέδιο της επιχειρησιακής ΣΣΕ και δεν μας έχει καλέσει για μια πρώτη συζήτηση…Ούτε καν ημερομηνία συνάντησης δεν δίνει.!!!
  • Κι εμείς σαν Δ.Σ αποδεχόμαστε  τις αιτιάσεις  τους , καλή τη πίστη,  και ο χρόνος κυλάει…!!!

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια … «κατανόησης»!!! Δεν έχουμε περιθώρια, γιατί είναι ζωτική η ανάγκη της επιβίωσης, της άμεσης ικανοποίησης των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων μας.

Όλος ο κλάδος μαστίζεται, λιγότερο ή περισσότερο ανά επιχείρηση, με παρόμοιες συμπεριφορές των εργοδοτών, με πρωταγωνιστή των ΣΦΕΕ(συλλογικό όργανο της εργοδοσίας) που καθυστερεί χαρακτηριστικά σχετικά με την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Και φαντασθείτε συνάδελφοι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα κλάδο που την τελευταία 10ετία, με κρίσεις και πανδημίες, οι τζίροι και η κερδοφορία τους δεν είχαν προηγούμενο.

Στο ίδιο κλάδο εμείς οι εργαζόμενοι,  εργαζόμαστε χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αφού δεν έχουμε ΣΣΕ και η ζωή μας βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη,  αφού τα κόστη καλπάζουν  και οι μισθοί μας είναι σχεδόν στάσιμοι….

Για όλα αυτά συνάδελφοι και στη βάση της απόφασης της τελευταίας Γ.Σ. μας, για αγωνιστική διεκδίκηση των ειδικών επιχειρησιακών ζητημάτων αλλά και των κλαδικών, που συγκεντρώνονται στην υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, το ΔΣ του Σωματείου μας προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες 2ωρες στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 15/07/2022 και την Δευτέρα 18/07/2022.

1η Βάρδια Εργοστασίου 06:00-08:00

2η Βάρδια Εργοστασίου:14:00-16:00

3η Βάρδια Εργοστασίου 22:00-24:00

Υπόλοιπη εταιρεία 14:00 -16:00

Καλούμε την εργοδοσία να έρθει και να μας μιλήσει συγκεκριμένα για:

  • Το ποιο είναι το καθαρό ποσό που θα δοθεί για ενίσχυση του εισοδήματος μας.
  • Την καταβολή του, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.
  • Το ποσοστό της αύξησης για το 2023 που θα ζητήσει να «κλειδώσει» στα  annual  discussions. Μας είχαν πει «ότι για το 2022 έχει κλειδώσει από το 2021».
  • Την ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, στη βάση του σχεδίου που τους  έχουμε καταθέσει και έχει εκπονηθεί στη βάση των προτάσεων και παρατηρήσεων του συνόλου των συναδέλφων.

Η περαιτέρω κλιμάκωση θα μας βρει ευθυγραμμισμένους με τους αγώνες του κλάδου για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.