Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες της εργοδοτικής πίεσης μέσα στους χώρους δουλειάς σε σχέση με τον ”υποχρεωτικό” εμβολιασμό, που αρκετές φορές λειτουργεί ως αφορμή για να εξαπολυθεί η εργοδοτική επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματά μας.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στα φαρμακεία, η αφορμή δόθηκε με την τροπολογία που ψηφίστηκε ”νύχτα” από την κυβέρνηση, σε άσχετο νομοσχέδιο, και αναφέρεται στα ιδιωτικά ιατρεία και στα φαρμακεία. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μετατρέπει το ζήτημα του εμβολιασμού σε πολυεργαλείο για την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής δράσης σε βάρος της υγείας του λαού, το κουκούλωμα των εγκληματικών της ευθυνών για την αναζωπύρωση της πανδημίας, αλλά και για να τροφοδοτεί την επιθετικότητα της εργοδοσίας, λύνοντάς της ακόμα περισσότερο τα χέρια ακόμα και για απολύσεις.

Αντί να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, προχωρά σε εκδικητικά μέτρα κατά των εργαζομένων, εξακολουθώντας να εφαρμόζει την απαράδεκτη και εγκληματική λογική της «ατομικής ευθύνης», ενώ βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας. Η ίδια η διατύπωση στο σχετικό ΦΕΚ που αφορά τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ιατρεία και φαρμακεία, αποδεικνύει την εκδικητική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και την πρόθεσή της να τους αφήσει έρμαια στις διαθέσεις του κάθε εργοδότη!

Η Ομοσπονδία μας έχει από την αρχή της πανδημίας ξεκαθαρίσει την θέση της και συνεχίζει να δίνει την μάχη για καθολικό εμβολιασμό, μέτρο όμως που δεν φτάνει από μόνο του, αν δεν συνοδεύεται από μέτρα θωράκισης των νοσοκομείων, λειτουργία νέων ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικού τομέα και ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όλα αυτά αποτελούν βασικά αιτήματα στη διαρκή πάλη της Ομοσπονδίας μας και του εργατικού και λαϊκού κινήματος συνολικά.

Για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δουλειά όλων των εργαζόμενων του κλάδου, ανεξάρτητα από την όποια επιλογή κάνουν, έχουμε τοποθετεί ξεκάθαρα και συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας τόσο στις εργοδοτικές οργανώσεις όσο και στην κυβέρνηση. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα στην εργασία για κανένα συνάδελφο μας. Αυτό το δικαίωμα το υπερασπίζουμε για όλους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία μας, για να δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης της υγείας, της ζωής, του μεροκάματου και των δικαιωμάτων μας, απέναντι στους κυβερνητικούς εκβιασμούς και τις εργοδοτικές πιέσεις!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.