Κινητοποίηση στο υπ. Υποδομών – Μεταφορών με απαίτηση για μέτρα για την ασφαλή μεταφορά στα ΜΜΜ

Μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών, στην οποία συμμετείχε και το συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης Σωματεία που δρουν στη Δυτική Αττική, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων και του λαού.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανέδειξε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες, απαίτησε να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωσή τους και τα οποία να συμβάλλουν στην προστασία της υγείας. Ακόμα κατήγγειλε ότι στα οχήματα των ΚΤΕΛ, που έχουν αναλάβει την εκτέλεση δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, γίνεται απολύμανση πολύ αραιά, περίπου κάθε 10 μέρες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υπερασπίστηκε την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτή υλοποιείται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ως προς τα αιτήματα των συνδικάτων δεσμεύθηκε ότι για όσα αφορούν στον Προαστιακό θα απαντήσει σήμερα και σε μια βδομάδα για αυτά που αφορούν στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα. Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι τα συνδικάτα δεν θα παρακολουθούν παθητικά όσα συμβαίνουν αλλά θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις πρώτα απ’ όλα στους χώρους δουλειάς.

Τα σωματεία απαίτησαν:

  • Επαναλειτουργία της γραμμής Γ16. Λεωφορειακή σύνδεση Μάνδρας και Ελευσίνας με το κέντρο της Αθήνας, με διέλευση από το Θριάσιο Νοσοκομείο.
  • Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι τη Μάνδρα, με διέλευση από το Θριάσιο Νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια. Εξασφάλιση συγκοινωνιακής σύνδεσης του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.
  • Να αποκατασταθούν τα καταργημένα δρομολόγια του Προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης.
  • Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου.
  • Διενέργεια τακτικών ελέγχων για παραβιάσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων στα πούλμαν των εταιρειών.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.