Κάλεσμα Εργατικών Κέντρων – Ομοσπονδιών -Συνδικάτων για Σύσκεψη 5 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ. Γήπεδο Σπόρτινγκ

 • ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΓΙΑ “ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ” Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
 • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

 • να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία
 • να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400€ και 500€, με απλήρωτες υπερωρίες
 • να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων
 • το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου και του internet, τα εισιτήρια των συγκοινωνιών, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
 • τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες

Δεν πάει άλλο!

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

Ο νόμος επιβάλει:

 • την κατάργηση του 8ωρου και της αμοιβής των υπερωριών, επιβάλει την ατομική σύμβαση ακόμα και αν δεν υπάρχει συμφωνία του συνδικάτου, επιβάλει την απλήρωτη δουλειά και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
 • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Δίνει το πράσινο φως για να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από προσωπικό, αφού θα μπορούν να απασχολούν λιγότερους εργαζόμενους περισσότερες ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
 • τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου – αυτοαπασχόλησης (όπως επιχειρήθηκε να συμβεί με τους διανομείς της E- FOOD) καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
 • την μονιμοποίηση του άθλιου καθεστώτος της τηλεργασίας όπου ο εργαζόμενος είναι 24 ώρες το 24ωρο stand by, ενώ παρά τις “διακηρύξεις” τα έξοδα της τηλεργασίας επιβαρύνουν μόνο τον εργαζόμενο που δεν έχει κανένα δικαίωμα αποσύνδεσης
 • την δυνατότητα στον εργοδότη, με ατομική σύμβαση, να βγάζει για πάνω από ένα έτος σε αναστολή σύμβασης όποιον εργαζόμενο θέλει χωρίς μισθό και ασφάλιση

Ματώνουν ξανά το λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων.

Οι αντεργατικές διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Παράλληλα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους αφού εξασφαλίζουν νέες τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, νέες απαλλαγές από εισφορές και φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ενέργεια αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία που οργάνωσαν εκατοντάδες συνδικάτα στις 10 του Ιούνη αλλά και οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και των δεκάδων κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως σύγχρονους σκλάβους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο και την ίδια στιγμή επιχειρούν να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η κατάργηση του Ν. 1264/82, δηλαδή του πλαισίου της δράσης των συνδικάτων εδώ και 40 χρόνια, είναι ωμή παρέμβαση κράτους κι εργοδοτών στο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, που δεν θα περάσει! Τα συνδικάτα θα υπερασπιστούμε την αυτοτέλειά μας, ώστε να παραμείνουμε οργανώσεις των εργατών και όχι των εργοδοτών και θα κάνουμε μέλη όποιους συναδέλφους συμφωνούν με το καταστατικό των σωματείων.

Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Σε συνέχεια προηγούμενων νόμων που έκαναν προσπάθεια να χτυπήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, ο νόμος καταργεί το Ν. 1264/82 για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, την επιβολή 10ωρου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων με καταχώρηση όλων των στοιχείων των μελών του, του καταστατικού του και των οικονομικών του στο Γενικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε) αντίκειται στις βασικές αρχές της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης. Το κράτος δημιουργεί μία υποχρεωτική βάση δεδομένων με φακελωμένους χιλιάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους μέλη των συνδικάτων, στην οποία πρόσβαση θα έχουν οι ενώσεις των εργοδοτών, αλλά και μεμονωμένοι εργοδότες!

Το Υπουργείο σε μια νύχτα θα κρίνει αν συνδικάτα αναγνωρισμένα, με τα καταστατικά τους,  που έχουν ζωή και δράση δεκαετιών, ακόμα και πάνω από έναν αιώνα, θα συνεχίσουν να είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Αν θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργίες, αν θα προστατεύονται τα συνδικαλιστικά στελέχη και τα ιδρυτικά μέλη των σωματείων, αν ακόμα θα μπορούν να εκπροσωπούν συναδέλφους σε τριμερείς διαδικασίες, αν θα χρηματοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Ένας υπάλληλος θα κρίνει εάν τα μητρώα και οι καταστάσεις των σωματείων θα δίνονται στις ενώσεις εργοδοτών ή και σε μεμονωμένους εργοδότες όπως ορίζει ο νόμος.

Επιδιώκεται ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, στην ανταλλαγή ιδεών και στην ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Αντίθετα επιδίωξη είναι να μπορούν ανεμπόδιστα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και τους κράτους να παρεμβαίνουν στις αρχαιρεσίες και στις αποφάσεις των συνδικάτων, να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες με άγνωστο ποιοι και πώς θα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς.

Ο νόμος στόχο έχει τα δικαστήρια να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες, να διώκονται οι απεργοί. Σε μεγάλους κλάδους καταργεί με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του “προσωπικού εγγυημένων υπηρεσιών” το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου και είχαμε μία σειρά απολύσεις. Στα μεταλλεία Χαλκιδικής απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου και του απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο αν και παραμένει πρόεδρος. Η απόλυση ακόμα και να δικαιωθεί στα δικαστήρια δεν υποχρεώνει σε επαναπρόσληψη, όπως έγινε με την ξενοδοχοϋπάλληλο στα Χανιά αλλά σε μεγαλύτερη αποζημίωση. Δηλαδή το ξήλωμα της συνδικαλιστικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς θα στοιχίζει λίγο παραπάνω στην εργοδοσία αλλά θα είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ. Η ενημέρωση στην πύλη του εργοστασίου για την συμμετοχή στην απεργία θεωρείται «ψυχολογική βία» ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτή την ενημέρωση, απεργιακές φρουρές, θα μπορούν να απολύονται.

Η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμο! Ο νόμος θα έχει σαν αποτέλεσμα τα δικαστήρια να γεμίσουν από αγωνιστές εργαζόμενους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών σε όλη την χώρα έχουν πάρει ήδη θέση μάχης.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
 • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
 • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
 • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις.

 • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.
 • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
 • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.
 • Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
 • Κάτω τα χέρια από τις συνδρομές και τα οικονομικά των συνδικάτων. Ενίσχυση του ΟΑΕΔ για την αποκλειστική χρηματοδότηση και την πραγματική προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους.
 • Επαναφορά των ποσοστών συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις που προβλεπόταν πριν το νόμο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
 • Απειθαρχία και κατάργηση του απεργοσπαστικού μηχανικού με τίτλο “προσωπικού εγγυημένης παροχής υπηρεσιών”.
 • Επαναφορά της δυνατότητας στα κλαδικά συνδικάτα, στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να ασκούν ανεμπόδιστα τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα, μεταξύ άλλων να μπορούν να καλύπτουν τον αγώνα κάθε συνδικάτου με τη μορφή πάλης που θα επιλέξει το ίδιο.
 • Προστασία του απεργιακού δικαιώματος έναντι της απεργοσπασίας και απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown).
 • Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ. – ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής

Εργατικό Κέντρο Πειραιά

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργα/τν και Υπαλλήλων Γάλακτος -Τροφίμων Ποτών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συν. Επαγγελμάτων Ελλάδας

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & ποτών Ν. Αττικής και Νήσων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝ”

Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργατοϋπαλλήλων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές

Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Ν. Αττικής Πειραιώς και Νήσων

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής & Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σωματείο Εργαζομένων FORTHNET- NETMED

Σύλλογος Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Συνδικάτο Εργαζομένων TASTY FOODS

Συνδικάτο Εργαζομένων ΦΑΓΕ

Συνδικάτο Εργαζομένων EMFI (ΕΒΓΑ)

Σωματείο Εργαζομένων στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΜΣΤΕΛ

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση COSMOTE – Evalue Περιφέρεια Αττικής

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας

Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Σχολείων Δημόσιας – Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ανεξαρτήτου αντικειμένου Ν. Πειραιά και Νήσων

Συνδικάτο Καθαριστών Καθαριστριών Ν. Αττικής και Περιχώρων

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού

Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΜΕΛΛΟΝ

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων Αθήνας

Σωματείο Εργαζομένων στη First Data

Σωματείο Γυμναστών και Προπονητών Ν. Αττικής

Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά & Νήσων

Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Εργαζομένων Πειραιά

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου “Ρόζα Ιμβριώτη”

Πανελλαδική Ένωση Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Ελαιουργοσαπουνοποιείων – Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων – Καλλυντικών – Απορρυπαντικών και Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής

Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα – Ακρόαμα και στον Πολιτισμό Περιφέρειας Αττικής

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής

Επιχειρησιακό Σωματείο Ξενοδοχείου Athens Marriot

Επιχειρησιακό Σωματείο Ξενοδοχείου Royal Olympic

Επιχειρησιακό Σωματείο Ξενοδοχείου Ζαφόλια

Επιχειρησιακό Σωματείο στην Επιχείρηση Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ Αεροδρομίου

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας & Νήσων Αργοσαρωνικού

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρίου

Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρίου

Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης “Μ. Παπαμαύρος”

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Γ. Σεφέρης”

Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone – 360 Connect

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

ΕΛΜΕ Πειραιά

Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής “Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περάματος – Κερατσινίου “Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ”

Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν.Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Φυλής

Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Μεταξά”

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Σωματείο Εργαζομένων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού

Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. – “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”

Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΓΑ, ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ- ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)

Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ

Σύλλογος Εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS Α.Ε

Σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων

Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά

Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Α.Ε

Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας

Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νικαίας και Δ. Αττικής

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.