Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Παραρτήματος Περιστερίου και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ, σε συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Μάρτη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ένας χρόνος πέρασε από την έξαρση της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ιδιαίτερα οι μεγάλοι χώροι δουλειάς έχουν γίνει χώροι διασποράς, όπως συμβαίνει και σε επιχειρήσεις του κλάδου μας. Δεν ενισχυθήκαν τα ΜΜΜ ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα, δεν ενισχυθήκαν τα νοσοκομεία με γιατρούς, δημιουργία νέων ΜΕΘ. Αντίθετα κόπηκαν 600 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία, ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μιας νόσου. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις ιδιωτικές κλινικές, αντί να τις επιτάξει χωρίς αποζημίωση και να τις εντάξει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι παραπάνω επιλογές της κυβέρνησης είναι συνειδητές, γιατί έχουν κριτήριο το κέρδος των λίγων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία του λαού.

Γι’ αυτό χρησιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκρατία ώστε να κρύψει την εγκληματική της πολιτική απέναντι στο λαό μας.

Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να περάσει μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία αλλά επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής της εργατικής-λαϊκής οικογένειας συνολικότερα.

Το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζομένους του κλάδου να αντισταθούν σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας. Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Παραρτήματος Περιστερίου και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ, σε συλλαλητήριο το Σάββατο 20 Μάρτη 2021, στις 12.00 στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Διεκδικούμε

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.